måndag 8 mars 2010

Fattigdom är mångas verklighet, Zander!

I höstas hade jag en debatt med riksdagsledamot Solveig Zander (C) i lokalpressen om det fanns fattiga i Sverige eller inte. Jag hävdade att så är fallet medan Zander blundade totalt för verkligheten!

Hon hade dessutom någon dag tidigare suttit i TV och hävdat samma sak. Alltså bör ett antal hundratusen människor har hört och sett henne säga det och förstått vilken människosyn hon står för.

Nu presenterar riksdagens utredningstjänst en rapport som visar att var fjärde ensamstående mamma lever i så kallad relativ fattigdom och att antalet fattiga ökat lavinartat under innevarande mandatperiod.

Detta bekräftas också av svenska kyrkan, som dagligen får besök av kvinnor i behov av både mat och pengar! Kvinnor som inte får vardagen att gå ihop!

I reportaget beskriver en kvinna som intervjuas precis de argument som jag presenterade för Solveig Zander i höstas, men som hon i sin tur försökte förvränga och förlöjliga:

"Det blir ju ingenting över! Du vill ju vara en bra mamma, du vill kunna skämma bort dina barn, du vill kunna åka på semester!"

Detta är alltså en verklighet för tusentals kvinnor i Sverige år 2010! Detta blundar Solveig Zander och den moderatledda regeringen för!

Det här är ytterligare bevis på att regeringens skattesänkarpolitik inte gynnar några andra än de som redan har det gott ställt!

Med den borgerliga regeringen ökar klyftorna! I höstens val den 19 september har vi möjlighet att ändra på det! Tillsammans kan vi bekämpa orättvisorna!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |