tisdag 16 mars 2010

(M)iljöpris till Kulturnämndens ordförande

Under debatten kring årsredovisningen för Kulturnämnden i fullmäktige påpekade jag att Musik- och Dansskolan återigen tvingats avstå från investeringar pga att majoriteten vill "avvakta vidare utveckling av verksamheten"!

Nämndens ordförande, Ingvar Smedlund (M), menade i sitt svar att man nu förordar en Kulturskola i Joar Blå.

Det känns ju bra att det är vår motion i frågan, som lades i juni 2009, fått den moderatledda majoriteten att åter få upp ögonen för frågan.

Däremot känns det som om det är dags att nominera Moderaterna, med Smedlund i spetsen, till någon form av miljöpris. Motiveringen till det måste bli något i stil med att:

Man lyckas återvinna retorik från 2006 års valrörelse!

För så är det - detta hörde vi redan 2006, men har inte sett något resultat av det vallöftet. Nu ska man tydligen göra det till en valfråga igen, men den här gången kommer vi att syna den handen!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Hej Mats. Jag ber att få tacka för en mkt intressant och upplysande kväll i kommunfullmäktige igår,även om några punkter på dagordningen inte kändes helt outömmliga så var det en härlig afton att vara åhörare till och jag önskar fler Enköpingsbor tog sig tid att deltaga vid ett möte.M.v.h Lars

    SvaraRadera
  2. Hej Lars!

    Tack själv!

    Visst skulle man önska att det var fler på åhörarläktaren vid våra fullmäktigemöten. Samtidigt måste man ju ha förståelse för att alla inte har samma politiska engagemang. Däremot finns ju möjligheten att följa fullmäktige över nätet och man kan även se det i efterhand (och där kunna välja vad man vill se).

    Det är ju också upp till oss förtroendevalda att nå ut till medborgarna med vårt budskap och det kan vi göra både i fullmäktige och när vi möter medborgarna i vardagen. På det sättet kan vi också skapa ett ökat engagemang.

    Det finns att göra med andra ord ;)

    Ha det så bra så ses vi!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |