lördag 6 mars 2010

(M) saknar egen politik

Förstasidan på dagens EP får mig att inse att valrörelsen är i full gång! Det visste jag i och för sig redan tidigare, men idag blev det kanske mer tydligt.

Huvudrubrik: "Byggstart nästa år för kulturskolan"

Moderaterna har nu visat att man kommer att använda sig av samma taktik som under förra valrörelsen - man tar socialdemokratisk politik och gör den till sin!

Den 2 juni 2009 lade vi tillsammans med (MP) och (V) en motionen med rubriken "Kulturskola i Joar Blå". Med motionen ville vi aktualisera frågan, som bereddes redan under förra mandatperioden efter en utredning som vi redan då ställde oss positiva till - till skillnad från alliansen.

Vi ska också komma ihåg att vi hade ett långsiktigt mål för fullmäktige om en etablering av kulturskolan under 2009! Då skyllde moderaterna på att man ville avvakta gymnasieutredningen för att se om estetprogrammet skulle finnas kvar. Det var avgörande, enligt ordförande för utbildningsnämnden Jan Petersson (M) , för att se om det skulle finnas något fortsatt samarbete kring lokaler mellan utbildnings- och kulturförvalningen.

Gymnasieutredningen presenterades med en utveckling av estetprogrammet, men det kom inget beslut i frågan om kulturskola i Enköping från den moderatledda majoriteten!

Finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) menar att det beror på "lågkonjunkturen och prognoser om vikande skatteintäkter" att man inte kunnat ta beslut om en etablering av en kulturskola. I och med att frågan som sagt lyftes redan under förra mandatperioden, under rådande högkonjunktur, är detta alltså en ren lögn!

Men nu är det som sagt valår och i brist på egen konstruktiv politik stjäl moderaterna det bästa från socialdemokraterna och gör det till sitt!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |