onsdag 6 juni 2012

Bloggen besvärar borgarna

För något år sedan gick jag på en föreläsning som kommunen anordnade. Det handlade om klagomålshantering - hur man tar emot synpunkter från exempelvis kunder.

Det hela gick ut på att man skulle se klagomål som rena utvecklingsmöjligheter. Det handlade också om hur man skulle bemöta den som "klagade".

Kontentan av det hela kan sammanfattas i att när man får ett så kallat klagomål måste man se det som "kundens" verklighet där något inte är som det borde vara.

Utifrån denna verklighet ska man först och främst kunna vara tillmötesgående och till och med tacka för synpunkterna samt tala om att detta är viktigt för att hela tiden kunna utveckla sina idéer, sin verksamhet och/eller produkt!

Jag gick på den föreläsningen som kommunanställd, men fick även möjlighet att gå den som förtroendevald. Det var nyttigt! Jag har haft användning av dessa kunskaper i både mitt yrke som i mitt politiska uppdrag. Dagligen möter jag människor som har åsikter om den verksamhet jag jobbar i, det parti jag tillhör men kanske allra mest - åsikter om hur det är att leva, bo och verka i Enköping.

Jag lyssnar, tackar för informationen, ser på möjligheterna till utveckling och framför allt - jag återkopplar till den som gett mig informationen!

Nu har jag dock hamnat i ett dilemma! Jag har fått klagomål - eller kanske snarare kritik - men jag har fått den som andrahandsinformation! Hur hanterar man det? Hur bemöter man kritik som inte levereras direkt?

Inte helt oväntat så handlar det om mitt bloggande och kanske inte heller helt oväntat kommer kritiken, indirekt, från det blå blocket! Måste trots allt se det som ett sundhetstecken och att mitt bloggande fyller ett syfte!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Jag anser att det är min och oppositionens skyldighet att peka på brister och orättvisor i samhället. Det är också vår skyldighet att peka på brister hos den styrande moderatledda alliansen!

Mitt uppdrag, som jag fått i förtroende av väljarna i kommunen, är att utifrån ett ideologiskt perspektiv hela tiden kritiskt granska det som händer i kommunen samt att driva och så långt det är möjligt genomföra Socialdemokratisk politik!

Nu är jag fullt medveten om att moderaterna och dess stödpartier följer min blogg och att det jag skriver med all tydlighet inte alltid uppskattas. En del inlägg kan nog till och med orsaka att det rivs en del hår runt om i kommunen.

Det som dock förvånar mig är att det i princip aldrig är någon av alliansens företrädare som kommenterar mina blogginlägg! Man kan ju undra varför!?

Det senaste året har även Socialdemokraterna i allmänhet och undertecknad i synnerhet blivit beskyllda för att i våra insändare gå till personangrepp. Jag har vid ett flertal tillfällen bett att någon konkret ska peka ut var jag gjort detta. Mina insändare som publicerats i lokalpressen finns även dessa här på bloggen - så var så goda!

Om man nu anser att jag på något sätt gör "fel" så tar jag gärna lite konstruktiv kritik så jag får möjlighet att "förbättra" mig"! Eller är det möjligen allt för många ömma tår jag har trampat på?

Dock kan jag konstatera att det jag skriver på bloggen bekräftas av folk jag möter på stan. Det bekräftas av människor jag möter i affären. Det bekräftas i insändare efter insändare från medborgare i Enköping i lokalpressen.Det bekräftas genom kommentarer här på bloggen, via mail, sms och telefonsamtal!

Så länge det råder yttrandefrihet i vårt demokratiska samhälle tänker jag fortsätta blogga. Jag tänker fortsätta att granska och kritisera det jag utifrån min ideologiska övertygelse anser vara fel!

Jag har inga större förväntningar men - kanske kommer någon en dag att ta emot mitt klagomål, tacka för synpunkten och se till att det blir en förändring!

/Matz

7 kommentarer:

 1. Matz, samma typ av kritik som du hör indirekt har också jag fått ta del av, från samma håll dessutom. När jag har bett om specifika synpunkter på vad som är felaktigt eller kan klassas som personangrepp så får inte jag heller några svar, bara svepande kommentarer utan substans.

  Det tolkar jag, på samma sätt som du gör, som en brist på egna idéer och som försök att svartmåla politiker som har "obekväma" åsikter.

  Det rakryggade vore ju att alliansens ledande företrädare hade egna bloggar så att vi kunde ha en livgivande politisk debatt men det vågar man uppenbarligen inte. Så är det ju också i KF, förberedda inlägg men ingen tydlig debatt, troligen för att ingen kan och/eller för att argumenten är tunna eller saknas.

  För närvarande finns inget annat än att hålla debatten igång med bloggande, då visar vi i alla fall att det finns några politiker som vill och vågar i Enköping. Förr eller senare blir vi säkert fler.

  /Tomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Tomas, vad ska man säga!? Det klart det är "obekvämt" att konfronteras med verkligheten och sanningar om densamma!

   Kan bara hålla med om att debatten måste fortsätta även på nätet som dessutom är ett snabbt media att nå ut med dagsfärsk information. Fler och fler hittar till våra bloggar och i och med det kan fler göra sina röster hörda. Själv börjar jag närma mig 100.000 sidvyer - SPÄNNANDE!

   Jag är också förvånad att inte fler förtroendevalda i kommunen anammat fördelarna med sociala media av olika slag!

   /Matz

   Radera
 2. Ja och som tack för att jag hjälper er att sprida ordet vidare (vilket jag skulle ha gjort med fler politikerbloggar om det fanns) skulle en varsin länk från er till min sida vara mycket uppskattat :)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart! Den är på gång!

   /Matz

   Radera
 3. Tackar!!!...på hemsidan finns färdig kod att använda med PNG-format på bilden och lagom storlek....även html-kod för textlänk finns om du hellre vill ha det klicka på knappen "länka hit" så är det bara att kopiera o klistra in.

  SvaraRadera
 4. Jag försökte få in bilden lika snyggt som Matz men det funkade inte. Finns med under länkar nu i alla fall.

  SvaraRadera

AddThis

Share |