söndag 3 juni 2012

Moderater är moderater

I december skrev jag ett blogginlägg om familjen Borelius och kopplingarna till moderaterna i samband med turerna kring Attendo och Carema. Jag stack även ut hakan en del och menade att man kunde se tendenser till några av de sju dödssynderna.

Nu är jag inte ensam om att se kopplingar mellan moderaterna, högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vrede och lättja. I veckan som var skrev Niklas Ekdal en krönika på AffärsVärldens-hemsida om "Moderaterna sju dödssynder"!

Ekdal inleder sin krönika med att konstatera att moderaterna håller på att utplåna sig själva inifrån. Sakta men säkert gör man sig av med "obekväma" partikamrater vilket lett till att partitoppen numera endast består av Reinfeldt, Borg och Schlingmann. Vilket i och för sig kan ha varit en medveten strategi redan från början!

Denna process håller dock på att skala av de "nya" moderaternas flaska, men välsminkade fasad och blottar det som egentligen döljer sig bak spacklet!

Ekdal går till och med så långt att han kallar Littorin, Odenberg, Arkelsten, Schenström med flera för "ansiktslyftningens förbrukade plastikkirurger".

Jag har länge hävdat att dyra och effektlösa reformer, exempelvis krogmomsen, och det faktum att moderaterna saknar visioner visar att de hamnat i ett slags regeringströtthet. Ekdal bekräftar min teori när han under dödssynden LÄTTJA skriver:

"... efter det fyrtionde jobbskatteavdraget måste visionen vidgas. Den dyra reformen sänkt krogmoms var politiskt bekväm men meningslös."

Även min tes om att moderaterna, både lokalt och på riksnivå, stjäl Socialdemokratisk politik och försöker göra det till "sin" bekräftas av Ekdal när han skriver om AVUND:

"De nya Moderaternas makeover bygger på idéstöld från socialdemokratin: välfärd, LO-flört, epitetet arbetarparti."

Just detta blir extra intressant med tanke på att moderaterna kallar sitt partiprogram för just "Idéprogram"! Visserligen ett program fyllt av idéer - men inga egna! Även här blev det ju tydligt att man genom historieförfalskning försökte göra om S-märkt politik till moderat.

Sofia Arkelsten, dåvarande moderat partisekreterare, påstod i ett försök att rädda moderaternas ansikte bland annat att moderaterna var med och genomförde lika rösträtt för kvinnor. Men som sagt - Arkelsten är en i raden av förbrukade moderata plastikkirurger!

Även moderatledaren Fredrik Reinfeldts uttalanden den senaste tiden om icke existerande barnfattigdom och  etniska svenskars arbetslöshet visar på att moderaterna totalt håller på att tappa ansiktet. Regeringströttheten är ett faktum!

Trötta, fårade och med en mer blå-grå, nästintill färglös, ton visar sig återigen den sanna högern! Bieffekterna av alla kosmetiska ingrepp börjar bli allt mer tydligt och de "nya" moderaternas visar upp sitt faktiska "jag"!

Moderater är moderater! Ränderna går aldrig ur! Det kan varken botox eller implantat ändra på!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |