torsdag 21 juni 2012

Rådkvist byter sida i halvtid

Bilden tagen vid budgetfullmätkige i höstas.
Ja, det var väl bara en tidsfråga innan Tomas Rådkvist blev så kallad politisk vilde i fullmäktige. Hans kritik på den moderatledda alliansen har han varit väldigt tydlig med både i media och på sin blogg, men även i debatterna i fullmäktige.

Förra gången Rådkvist valde att lämna folkpartiet startade han Fokus Enköping, men den här gången väljer han istället att gå över till ett av oppositionspartierna - Miljöpartiet! Enligt Rådkvist är det bland annat MP:s liberala politik som attraherar.

Anledningen till avhoppet från fp menar Rådkvist beror på att partiet gick tillbaka till allianssamarbetet efter att ha lämnat detsamma i samband med budgetfullmäktige.

"De vet inte vad de vill och det är förödande för Enköpings utveckling. Är man politiskt intresserad och vill uträtta något är alliansen en återvändsgränd!" menar Rådkvist i dagens EP.

Att fp velar fram och tillbaka kunde vi konstatera också vid senaste fullmäktige i bland annat frågan om sociala investeringar, som fp var med och drev igenom i och med budgeten i höstas.

Nu gick de med på att ta 2 miljoner från sociala investeringar för att täcka Upplevelsenämndens underskott. Jenny Abrahamssons ända försvar var att det "
skötts dåligt"!

Avslutningsvis kan jag bara konstatera att det i debatten om personliga påhopp, där moderaterna påstått att Socialdemokraterna i allmänhet och undertecknad i synnerhet hoppat på just moderata företrädare, nu visar att man kanske ska rensa upp i eget bo innan man beskyller andra.

På Facebook gick det nu på morgonen på en moderat företrädares logg att läsa " 'grattis' miljöpartiet"! Ganska talande för vilken syn man har på Tomas Rådkvist som politiker från allianshåll. Inlägget gillades dessutom stöd av KD!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Att Gustaf kör med lätt maskerade påhopp är ju ingen nyhet direkt men man kan ju se kommentaren positivt menad också. Det känns mer konstruktivt.

    Egentligen tror jag att Gustaf och Monica gratulerar sig själva och alliansen mest eftersom det kommer att bli lättare att avfärda min kritik i fortsättningen då den kommer att komma från "andra sidan" och man då inte behöver bry sig om sådan kritik enligt deras vanliga sätt att resonera.

    SvaraRadera
  2. Välkommen till "andra sidan".

    SvaraRadera

AddThis

Share |