lördag 16 juni 2012

Persson ingen högoddsare

Moderaternas ansikte utåt - Kent Persson, partisekreterare!
Vad är det med moderaterna och deras partisekreterare? Vad använder man sig av för kriterier för att tillsätta någon på detta uppdrag?

Senast i raden av moderata partisekreterare har vi nu vindflöjeln Kent Persson, som den ena dagen säger en sak för att nästa ta tillbaka allt och hävda motsatsen!

Lite konstigt är det att media inte följer upp detta på samma sätt som man gjorde med exempelvis Håkan Juholt, som beskylldes för samma sak under sin korta tid som partiledare. Då gick drevet och vad det till slut ledde till vet vi!

Än mer märkligt är väl ändå att moderaterna inte verkar bry sig! Man låter Persson härja fritt trots att opinionssiffrorna viker varje gång han öppnar munnen! Allt medan moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt bara står bredvid och tittar på!

Samtidigt är det kanske inte så konstigt! Partiet börjar ju få lite tradition i att tillsätta och avsätta partisekreterare i parti och minut. Person är nummer fyra sedan partiet tillsammans med sina stödpartier vann valet 2006 - Sven Otto Littorin, Per Schlingmann, Sofia Arkelsten och nu alltså Kent Persson! En på många sätt intressant kvartett!

Att moderaterna har idétorka visste vi sedan tidigare då man försöker "stjäla" Socialdemokratiska politik och mena att det är deras egen. Nu har, som många redan vet, Kent Persson tagit "stöldpolitiken" ett steg längre och börjar plocka "russinen" ur stödpartiernas politik!

Så nu är det väl kanske bara en tidsfråga innan vi får se partisekreterare nummer 5 under den period moderaterna varit i regeringsställning! Det är uppenbart att moderaterna har problem med sina medlemmar i ledande positioner.

Ministrar avgår "självmant" när det hettar till och partisekreterare verkar ha svårt med såväl verklighetsförankring som sanningshalten i det man säger och formulerar i så kallade "idéprogram"!

Almedalsveckan närmar sig och där har ju saker hänt förr! Det ska onekligen bli spännande att följa Perssons vidare uttalanden i sitt uppdrag som moderat partisekreterare.

Frågan är hur mycket man får tillbaka på en spelad hundring att han klarar sommaren innan han får gå?!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |