fredag 4 februari 2011

Gelin har taggarna utåt...

Tekniska nämndens ordförande Bengt-Åke Gelin (M) har tydligen av sina partikamrater fått uppdraget att föra partiets talan - i alla frågor. Eller är det kanske så att det egentligen är Gelin som är moderaternas "starke man" i Enköping?

Varför går Gelin i försvarsställning för Anna Wiklunds skull i frågan om Teleseum? Kan hon, eller får hon inte föra sin egen talan längre?

Istället för att ta ansvar för den politik han och hans parti egentligen står för tar han på sig kaktuskostymen med taggarna utåt och går till motangrepp och försöker lägga över sina och partiets brister på oppositionen.

Det är pinsamt!

En fråga man skulle kunna ställa till Gelin och resten av moderaterna är om det inte finns några som helst krav på att, som ledande parti för alliansen, ha koll på vad som pågår i de verksamheter man ansvarar för?

Om oppositionsrådet inbjuds av ett av de ledande kommunalråden till samtal kring ett eventuellt museum i Enköping - vems är då ansvaret att ha koll på om det är förankrat eller inte? Att finanskommunalrådet påstår sig inte känna till det, trots de inledande diskussionerna fyra år tidigare - det är pinsamt!

Det är också förvånande (pinsamt) att Gelin hävdar att förre kommunalrådet Åke Hedén far med osanning! Enligt Hedén ska som sagt Anna Wiklund känt till projektet sedan 2007 då de första kontakterna togs gällande Teleseum!

Men som sagt - vi kommer nog att se Gelin även fortsättningsvis ikläda sig rollen som den moderata kaktusmannen och Enköpings "starke man"!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Tack vare din illustration och text så ser jag sambandet i sakfrågan som ett sublimt meddelande Matz!
    Kaktus=Tequila=Minnesluckor
    Däääär har vi roten till den vaga förmågan att memorera ;)

    SvaraRadera
  2. Fri tolkningsrätt råder, men den var ju inte helt fel :)

    SvaraRadera

AddThis

Share |