måndag 7 februari 2011

Ökade löneskillnader...

En skrämmande "sköt-dig-själv"-menatalitet råder i det moderata elitistiska Sverige! Nu kommer bekräftelsen på att den moderatledda regeringens politik ökar klyftorna i samhället!

LO presenterar idag en rapport som visar att Fredrik Reinfeldt har fel och att inkomstskillnaderna ökar och i DN redovisas siffrorna i en debattartikel.

Den ekonomiska eliten med vd poster inom privat sektor tjänar så mycket som 41 gånger mer än en industriarbetare. Snittlönen låg 2009 på 12,2 miljoner kronor!

Även den demokratiska eliten, där bland annat Reinfeldt själv ingår, ökar sitt ekonomsika försprång gentemot industriarbetarna. Idag ligger de på 4,4 gånger mer och ligger på en genomsnittslön på 1,3 miljoner!

Det här är konsekvenserna av den moderatledda alliansens ekonomiska politik med fler skattesänkningar som gynnar de redan mest välbärgade och på det viset fortsätta att öka löneskillnaderna och klyftorna i samhället.

/Matz

3 kommentarer:

  1. Hur mycket tjänar LO-pamparna jämfört med "industriarbetarna"?

    SvaraRadera
  2. Sedan 1980 så har det varit en övervägande del socialister som styrt landet. Men det kanske inte spelar någon roll när det är enklare att skälla på den som styr just nu.

    Prova att läsa lite historia så finner du att så är fallet.

    Att någon blir rikare betyder ju knappast att någon annan blir fattigare.

    SvaraRadera
  3. 1. LO-pamparna ingår i begreppet den demokratiska eliten.

    2. Inkomstskillnaderna var som minst i början av 80-talet och har under de senaste åren varit som störst sedan mätningarna började i mitten på 70-talet. Så ser historian ut! (Läs debattartickeln!)

    3. Jag har aldrig påstått att om någon blir rikare skulle någon annan bli fattigare. Däremot blir just de rika rikare och de fattiga fattigare i dagens Sverige. Det i sig tyder på att den moderatledda politiken slår snett och drabbar de redan drabbe och gynnar de redan välbärgade - så ser sanningen ut!

    4. Självklart är det enklare att skälla på dem som styr nu. Det är ju de som ansvarar för hur det ser ut och hur utvecklingen fortsätter. Att skälla på de som tidigare styrt ter sig tämligen meningslöst i och med att vi inte kan ändra det som varit, men däremot påverka vår framtid!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |