lördag 12 februari 2011

Farsen fortsätter...

Farsen kring hanteringen av Teleseum fortsätter! Nu har tydligen finanskommunalrådet Anna Wiklund insett sitt klavertramp och tillsammans med det centerpartistiska kommunalrådet Urban Wahlberg skickat en skrivelse till Teleseums företrädare.

Att det stormat och varit delade meningar inom alliansen i denna fråga kan ju inte ha undgått någon. Nu har alltså vindbyarna även nått Kungsgatan och kommunalrådet Wiklund, som inte var sen att vända den berömda kappan därefter!

I en artickel i dagens EP står att läsa att de borgerliga kommunalråden i skrivelsen uppmanat Teleseums företrädare att vända sig till den nya upplevelsenämnden för att ärendet ska bli ett ärende!

Upplevelsenämndens ordförande Mona Örjes (C) uttalar sig också i artickeln om att det inte finns ekonomi i nämnden för att stå för de 200.000 kr/år som diskuterats att kommunen ska skjuta till. Örjes inställning är att om man ska ställa sig positiv till Teleseum måste annan verksamhet inom nämndens revir "stryka på foten".

Är detta det första tecknet på hur Örjes kommer att agera som nämndordförande? Hellre skära än utveckla - ekonomiska åtstramningar före visioner!

Jag blir dock något förvånad ( eller kanske inte ändå :) över att Mona Örjes ställer krav på vilket innehåll och hur Teleseum ska utformas. Utformning och innehåll måste väl ändå de som ska driva verksamheten vara professionella nog att ta ansvar för. Vilken kompetens har Örjes i frågan?

Personligen anser jag det inte vara några som helst problem att år 1 från centralt håll skjuta till kommunala medel för att kommande år se till att det inryms i Upplevelsenämndens budget.

Inser inte den moderatledda alliansen potentialen med Teleseum med bland annat ökad turism och allt vad det innebär?

Som sagt - sista ordet är inte sagt i den här frågan! Farsen fortsätter...

/Matz

1 kommentar:

  1. Hakka...hostaaa...hark
    Förlåt jag fick ngt i halsen när vi pratade kompetens och Örjes!
    Jag ber djupt om ursäkt för det!

    SvaraRadera

AddThis

Share |