söndag 6 februari 2011

Söndags(miss)nöje...

Idag hålls ett årsmöte med hyresgästföreningen i området vi bor på. Med tanke på den aviserade hyreshöjningen EHB gått ut med kan det vara intressant att gå på mötet och lyssna på vad som sägs.

EHB har föreslagit dryga 5% i hyreshöjning, vilket skulle innebära dryga 400 kr/månad för vår lägenhet - 4.800 kr mer per år!

Bilden till vänster är från EHB:s hemsida och visst ser det bra ut - på håll!

Med tanke på hur uruselt de skött om sina fastigheter här uppe känns det lite väl magstarkt att gå ut med detta utgångsbud. Under de 27 år fastigheterna stått på plats har fasaderna bara målats med en strykning för ca 10 år sedan. Då fick vi också reda på att de bara varit grundmålade från början. Nu ser vi resultatet där ändträet på fasaden börjar ruttna! SKAMLIGT EHB!

Förhoppningsvis sitter det bra folk och förhandlar så att vi får oförändrad hyra till dess att EHB tar sitt ansvar och åtgärdar åtminstone fasaden (det finns mycket annat inomhus som också skulle behöva fixas till).

Till saken hör ju också att detta blir konsekvensen av den moderatledda politik som råder i Enköping och så också i de kommunala bolagen. Helst av allt vill ju moderaterna sälja ut hela allmännyttan och det bestånd som finns har man inga som helst intentioner att satsa på.

Lite kuriosa:
Under de snart 24 år jag och familjen bott här har vi, enligt en snabb överslagsräkning, betalat en nätt liten summa på 1,6 miljoner i hyra. Visst vi har haft tak över huvudet, men så mycket mer har det inte varit!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |