tisdag 1 februari 2011

Oppositionspolitik ska vara spännande...

Dagens Miljö- och byggnadsnämnd var till stor del fylld av diverse miljö- och byggärenden med konsensusbeslut som följd. Med andra ord inget direkt revolutionerande.

Däremot lämnade vi från en samlad opposition - S, V och MP - in en skriftlig reservation i ärendet om budgetfördelningen - vilket ledde till en viss irritation!

Det vi ville markera var att man valt en oförändrad tilldelning till själva nämnden för 2011 jämfört med 2010 på 800.000 kr trots att det tillkommit kostnadsökningar i och med att man tillsatt en 1:e vice ordförande. Denne får ut ett så kallat årsarvode plus man också ska räkna med de sociala avgifter det medför till den totala kostnadsökningen.

Ordförande menade att ärendet handlade om fördelningen av den totala budgeten, vilket vi var fullt medvetna om. Vi fick också veta att man förväntar sig att kunna göra en del besparingar i och med att man kommer att minska tiden för nämnd- och arbetsutskottssammanträden.

Vi stod dock fast vid vår reservation i och med att vi inte anser att denna besparing kommer att täcka kostnadsökningen en årsarvoderad extra vice ordförande medför!

Mest irritation väckte nog detta hos Moderaterna, som menade att det var märkligt att oppositionen reserverade sig mot en budget som redan var tagen. Det sas också att man från Moderat håll tyckte det ska bli spännande att se hur vi från oppositionen kommer att agera i övrigt under denna mandatperiod.

Mitt svar på det var självklart - det är också vår intention att det ska bli lite mer spännande!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |