fredag 18 februari 2011

En varg i fårakläder...

Det interna käbblet mellan partierna i alliansen fortsätter och Moderaterna börjar visa sitt sanna jag!

Nu ger sig skolnämndens ordförande Ingvar Smedlund (M) in i diskussionen kring Teleseum.

I dagens EP attackerar Smedlund centerns gruppledare Roger Andersson och menar att han är ambivalent! Andersson ska enligt Smedlund ena veckan ha sagt att frågan om Teleseum var nedlagd för att någon vecka senare i EP ställa sig positiv till att frågan fortsätter att utredas.

Smedlund är mycket tydlig med att han och Moderaterna ALDRIG kommer att, som han säger, "subventionera statliga angelägenheter". Med det menar alltså Smedlund att kommunala medel inte ska användas till att starta upp ett museum öppet för allmänheten och som med största sannolikhet skulle betalas mångfallt åter i form av bland annat ökad turism.

Däremot är det enligt traditionell högerpolitik helt OK att medborgares skattepengar pumpas in i vinstdrivande privata verksamheter och därmed alltså subventionera privata intressen!

Den tidigare ordföranden i Kulturnämnden Ingvar Smedlund har, bara några månader efter att ha bytt uppdrag, inte längre någon som helst insikt om eller förståelse för vikten av att utveckla Enköpings kulturutbud och vad det skulle generera. Det är märkligt!

Det är som sagt uppenbart att smekmånaden inom alliansen är över och att Moderaterna med all önskvärd tydlighet visar vad de egentligen anser om sina allierade.

Man kör över (FP) och (KD) i frågan om förvaltningsorganisationen, man lämnar ordförandeposten i Upplevelsenämnden till (C) för att sedan, i militärisk stil, sätta agendan för nämnden genom att peka med hela handen och tala om vilka upplevelser som enligt (M) är rätt att satsa på!

Fortsättning följer...

/Matz

2 kommentarer:

  1. Det är väl tur för Enköping att Smedlund inte är ordförande i den nya Upplevelsenämnden, hans erfarenheter från upplevelser verkar inte vara alltför fantasifulla. Om man inte kan ta till sig nya saker, idéer och har fantasi så är det trist. Enköping har nu med den nya Upplevelsenämnden och med dess i många stycken yngre ledamöter chansen att verkligen förverkliga de som många har funderat på och inte sitta fast i något som man tycker duger. Nä nya kreativa tankar, det behövs och allt behöver inte kosta"skjortan".

    SvaraRadera
  2. Kloka ord, herr 2:e vice ordförande i Upplevelsenämnden!

    Visst är det märkligt hur moderat efter moderat "går upp på vinden och vänder kappan"!?

    Att man dessutom inte ser potentialen med att ett telemuseum etablerar sig i Enköping och de ringar på vattnet det skulle ge är än mer märkligt!

    Precis som du säger Lasse verkar det vara bra som det är enligt (M) och vi kan lägga alla visioner och tankar i malpåse -helst innan de ens kommer upp på bordet!

    I den här kommunen råder ingen som helst målstyrning, hur mycket man än vill få det att verka så. Det är ren och skär ekonomistyrning!

    Anna Wiklunds mantra ekar:
    "Det är inte intäkterna man blir rik på - det är de låga kostnaderna!"

    ...och med det säger hon att vi över huvud taget inte ska ha några visioner, mål eller ens fundera på utveckling!

    Moderaterna i Enköping har gett mellanmjölkens land en huvudstad!

    Hoppas verkligen att Telemuseum blir en fråga som Upplevelsenämmnden jobbar vidare med!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |