lördag 26 februari 2011

Osanningar och yxskaft

Inte helt oväntat fick Ingvar Smedlund (M) svar på tal i gårdagens EP gällande en etablering av en förskola på Gröngarn.

Paret Nyström, berörda grannar, pekar på punkt efter punkt hur Smedlund farit med osanning, lagt ord i mun på Nyströms och helt enkelt inte velat förstå innebörden i deras synpunkter.

Det är skönt att se att medborgare i Enköping inte tar skit!

När det gäller trafikfrågan menar paret Nyström att Smedlunds svar blir av kategorin "Godag yxskaft!" Smedlund menar att trafiken inte kommer att påverka de boende i den utsträckning Nyströms menar i och med att förskolan kommer att ligga vid en infart från Kungsgatan "vilket innebär att all trafik stannar i områdets utkant, vilket gör att påverkan blir minimal."

Jag kan inte annat än hålla med om att detta påstående är totalt ogenomtänkt och naivt!

I området där jag bor finns ett förskola som drivs som föräldrakooperativ. Fastigheten är en hörntomt och borde då med Smedlunds sätt att resonera inte påverka oss boende längre in i området. Mer fel kan man inte ha!

Föräldrarna, ofta stressade, kör för det första långt in på gatan för att kunna vända sina fordon. De parkerar ofta på båda sidor av den redan ganska smala gatan. Både föräldrar och små barn kastar upp sina dörrar utan att ha koll på passerande trafik. Det är inte heller ovanligt att föräldrar stället ett barn helt oskyddat ute i gatan för att gå över till passagerarsidan för att lyfta ut barn nummer två.

Allt detta sker på en tid på dygnet då gatan är som hårdast trafikerad av de boende i området. Ökningen av trafik är kanske inte det största problemet. Det är bara en tidsfråga innan en olycka kommer att ske. Speciellt oroväckande är det vintertid - och vi vet ju hur snöröjningen fungerat de senaste åren!

Yxskaftsvar och osanningar ger en fadd smak i munnen. Den här gången var det som sagt medborgare som kunde ge svar på tal, men det skulle aldrig ha behövt gå så långt!

Jag förväntar mig fortfarande att Ingvar Smedlund tar sitt förnuft till fånga och går ut med en offentlig ursäkt till paret Nyström!

/Matz

1 kommentar:

  1. Det var välskrivet och bra men betänk att för Smedlund kan det vara svårt med ordet yxskaft. Jag menar hos oss andra:)så sätter ju fantasin i gång och man kan se ett dylikt framför sig för Smedlund kanske detta inte inträffar utan det blir mer som ett hål och det kan inte vara kul för finns det ett hål så kan det finnas fler, precis som i god ost. Nu påstår inte jag att Smedlund är full av hål, nä det är säkerttidning. bara ren dumhet och det är ju ännu värre. Det är tur att det finns vanligt folk som Nyströms som kan tala om hur verkligheten är och gör det på ett sådant lysande sätt i vår

    SvaraRadera

AddThis

Share |