måndag 21 februari 2011

NIMBY har fått ett ansikte!

Det är märkligt hur moderaterna i Enköping allt mer närmar sig att personifiera begreppet maktfullkomlighet! Senast i raden var skolnämndens ordförande Ingvar Smedlund som med sitt moderata pekfinger i torsdagens EP tillrättavisade ett par som kan komma få en förskola som sin närmaste granne.

Paret hade i en tidigare insändare ventilerat sina åsikter om byggnadens utformning, att trafiksituationen förmodligen kommer att förvärras då antalet fordon kan komma att öka med 250/dygn samt, och det var här Smedlund gick igång ordentligt, att ljudnivån från 64 barn kan komma att påverka deras vardag.

Vad ger Smedlund rätten att ifrågasätta och öppet nedvärdera enskilda medborgares åsikter? Han pratar själv om begreppet NIMBY (för det är så begreppet Not In My BackYard ska förkortas) och inser nog inte att han i och med det utser sig själv till att bli ansikte för nyss nämnda begrepp:

"Ni får gärna ha åsikter - bara de inte går emot mina!"

Jag lever i övertygelsen om att vi bor i ett land med yttrande- och åsiktsfrihet. Att då som Ingvar Smedlund i sin roll som ledande politiker inom den moderatledda alliansen tala om för medborgare vad som, enligt moderata normer, faller utanför åsiktsramen kan inte ses som annat en ett steg närmare just maktfullkomlighet!

Som förtroendevalda är det vår förbannade skyldighet att lyssna på våra medborgare! Vi har fått just förtroendet att företräde dem i den politiska processen och fatta kloka beslut utifrån en värdering av ALLA åsikter som kommer in i olika frågor!

Finns det lite jävlar anamma i Ingvar Smedlund går han snabbt ut med en offentlig ursäkt till det par han öppet nedvärderade så till den milda grad! Om inte är det en signal om att det är en demontering och urholkning av demokratin signerad den moderatledda alliansen vi just nu bevittnar (och det finns fler bevis på den saken)!

I början av mars hålls ett seminarium som jag skulle vilja rekommendera Ingvar Smedlund att anmäla sig till. Seminariet har rubriken "Att klaga är att be om ett skäl till att fortsätta vara kund"

Föreläsaren David Forsberg säger: "Att klaga har aldrig haft en positiv innebörd, och det är inte underligt att många inte gillar att ta emot klagomål. Men det är genom klagomålen som kunderna talar om för oss hur vi ska sköta och utvecklar vår verksamhet."

Kloka ord även för en förtroendevald!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Förbaskat bra skrivet och något för herr Smedlund att fundera på. Pudlar brukar göra en bekant sak som skulle passa bra.

    SvaraRadera
  2. Tack Lasse! Det är inte ofta jag använder starka ord, men den här gången blev jag verkligen förbannad!

    Hade tänkt skriva om det redan i torsdag, men ilskan gjorde att jag ville avvakta och inte låta känslorna styra för mycket.

    Det är skrämmande att man över huvud taget kommer på tanken att som politiker formulera sig som Smedlund gjort. Ennligt mitt sätt att se det finns det bara en sak för honom att göra och pudeln är väl en trevlig hund ;)

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |