fredag 28 oktober 2011

Besparingskrav - som ett brev på posten

"Det går bra för Enköping", "vi tar ansvar för ekonomin", "ordning och reda i ekonomin är en långsiktig investering i en bättre framtid", "länets lägsta skattesats"!

Det här känner vi igen som det moderata finanskommunalrådet Anna Wiklunds anföranden i fullmäktige. Senast 18/10. Det är ungefär samma muntliga framställan varje gång.

Precis som jag tidigare skrivit här på bloggen verkar moderaterna tro att om det sägs tillräckligt många gånger blir det sant. Men som sagt - verkligheten och sanningen är en helt annan!

Nu går det ut krav från den borgerliga gruppen att samtliga nämnder och förvaltningar ska föreslå besparingsåtgärder. Det rör sig om upp till 3% av nettokostnaderna och på det viset tas enligt den moderatledda gruppen "ett långsiktigt ekonomiskt ansvar". Där kom det igen!

Det läggs också fram förslag på besparingsområden och inte helt oväntat föreslås bland annat minskade löneökningar, bättre lokalutnyttjande och förskjutning av investeringar.

Även detta har jag pekat på tidigare bland annat vad gäller skolan där alliansen hävdar att man "satsar" på skolan. Nu kommer det alltså att bli ännu tuffare för skolorna. "Satsningen" var redan från början en droppe i havet, men i och med dessa besparingskrav hinner inte droppen landa förrän den tas tillbaka - och det med råge!

Från det att kravet gick ut har nämnder och förvaltningar hela 10 dagar på sig att ta fram dessa besparingsåtgärder. Men men...

"Det går bra för Enköpings kommun. Vi tar ansvar och har ordning och reda i ekonomin. En långsiktig investering i framtiden - med länets lägsta skattesats."

Jo, jag tackar...

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |