tisdag 18 oktober 2011

Medborgarnyttan i fokus

I dagens EP får jag som Socialdemokrat reda på vad jag egentligen tycker i fråga om privat företagande! I alla fall om man ska tro "Stolt företagare" som skrivit en insändare i frågan.

Precis som "Stolt företagare" skriver i sin insändare har han/hon gjort en tolkning när vi Socialdemokrater nu gått ut med att vi vill bygga och driva simhallen i egen regi.

Ja, vi är övertygade om att vi genom att driva simhallen i egen regi kan styra prissättning och på det viset också tillmötesgå både privatpersoner, föreningar och andra kommunala verksamheter så att de även fortsättningsvis ska klara av att nyttja de lokaler de behöver ha tillgång till.

Trist att insändarskribenten väljer att lägga ord i mun på oss och säga att vi menar att det är "fult" att företag ska gå med vinst och tjäna pengar. Däremot tror vi att det är just vinstsyftet som kommer att påverka bland annat prissättningen.

Vi anser att simhallen är en del av den kärnverksamhet kommunen ska erbjuda och därför också driva i egen regi. Det är däremot inte restauranger, bensinstationer och begravningsfirmor.

Det känns också tråkigt att insändarskribenten inte anser att den kommunala verksamheten fungerar tillfredsställande. Peka gärna mer konkret på var den brister!

Det skulle också vara intressant att veta vad "Stolt företagare" grundar de låga betygen som tjänstemännen enligt honom/henne ska ha. Vilka är de tunga och välformulerade klagomålen? Det är viktigt att dessa klagomål når rätt instans så att berörda tjänstemän får möjlighet att i så fall rätta till problemen.

Att driva en simhall i egen regi innebär inte att vi Socialdemokrater vill sätta stopp för den fria företagsamheten. Det handlar inte heller om att "diskvalificera" privat företagande.

Däremot anser vi alltså att simhallen är en verksamhet som kommunen ska tillhandahålla till Enköpings invånare och föreningsliv - med medborgarnyttan i fokus.

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |