fredag 21 oktober 2011

Percy tårar

Enköpingsmoderaternas vice ordförande Percy Westerlund och hans partikamrat Peter Book beklagar sig i dagens EP över att oppositionspartierna "gjort gällande att moderaterna redan tagit ställning för OPS ifråga om simhallen och idrottshuset".

Till att börja med kan jag inte påminna mig att Socialdemokraterna vid något tillfälle i EP påstått detta. Rätta mig om jag har fel!

För det andra vore det ju irrelevant om endast moderaterna tagit ställning i frågan då man är beroende av att få stöd från övriga allianspartier. Däremot blir ju denna Freudianska felformulering ganska talande för hur moderaterna ser på sig själva i den så kallade alliansen.

Det blir också ganska beklämmande när man först tar på sig offerkoftan för att i nästa sekund beskylla andra partier för att göra en onykter avvägning av för- och nackdelar samt föra en debatt i ett onyktert och osakligt tonläge.

Det är mycket möjligt att själva sakfrågan inte är ideologisk. Däremot blev den moderata offerkoftan, "Percy tårar" och sättet att se sig för mer än andra en tydlig ideologisk kompass.

/Matz

3 kommentarer:

  1. Visst tusan är det en i högsta grad ideologisk fråga att över huvudtaget överväga att sätta driften av våra viktigaste idrottsanläggningar i ett privat monopol.

    SvaraRadera
  2. Sant Tomas! Men moderaterna har ju inte tagit ställning i frågan - eller...?

    SvaraRadera
  3. Att satsa så mycket på konsultkostnader tyder på att övervägandet väger över åt att det privata skall ta över

    SvaraRadera

AddThis

Share |