lördag 8 oktober 2011

Pengarna slut innan första snön har fallit

Kommer ni ihåg snöröjningen förra vintern? Felformulerat av mig:

Kommer ni ihåg bristerna i snöröjningen förra vintern?

Jag befarar att det inte kommer att bli bättre denna vinter när jag läser reportaget i veckans upplaga av Ena-Håbo-Tidningen. Där står nämligen att läsa att pengarna för snöröjning i Enköping redan är slut!

Eller för att tala klarspråk - dagsläget är minus 2 miljoner innan ens den första snön har fallit! Så ser den moderatledda majoritetens framförhållning ut!

Dessutom finns det inget jourschema för snöröjning före 17 november. Vi som gör noteringar om väder kan konstatera att den första snön förra året kom redan i slutet av oktober och efter första november låg den kvar.

Roland Nordqvist, som skrivit artikeln, vinklar det som att det är gatukontoret som inte vill att snön ska falla för tidigt och framför allt inte före årsskiftet. Nu tror jag att de flesta vet var Nordqvists sympatier ligger och därför ger en subjektiv bild av verkligheten.

Sanningen är ju den att gatukontoret tvingas rätta mun efter matsäcken, dvs att den moderatledda majoriteten åter igen blundar för hur verkligheten ser ut! Nämligen det faktum att vintern kommer varje år även om mängden snö varierar. Men en sak är säkert - snö kommer det att bli!

Det kanske också finns en anledning till att Peder Danielsson, driftansvarig på gatukontoret, sagt upp sig och går till en annan kommun. (egen tolkning)

Dock kan ju sägas att artikeln åtminstone visar på skillnader vad gäller moderatlett styre och Socialdemokratiskt. I Håbo, där S har majoriteten, har man framförhållning. Där finns en väl tilltagen budget för en eventuellt kall och snörik vinter.

Jag är personligen en vinterälskare, men är rädd att det i Enköping finns stora risker för att vi även denna vinter kommer att se ett bristfälligt snöröjningsarbete. Vad det beror på? En minst lika bristfällig politisk ledning i Enköpings kommun!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |