onsdag 26 oktober 2011

De blå dropparna duggar tätt

Nu hoppas jag verkligen att alla börjar förstå den moderata taktiken. Hur moderaterna "kidnappar" den socialdemokratiska ideologins honörsord. Hur moderaterna försöker göra dem till sina egna.

I det idéprogram som antogs i helgens partistämma i Örebro finns till och med ett kapitel med rubriken:

"Frihet, trygghet och rättvisa"

I detta kapitel går det bland annat att läsa: "Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande."

Detta är historieförfalskning! Detta är ren och skär lögn!

Fredrik Reinfeldt säger i ett försök att försvara formuleringen:

"Otydligheten kan leda till frågor och det var inte vårt syfte."

Jag är övertygad om att han i detta fall talar sanning. De ville verkligen inte att detta skulle ifrågasättas. De hade ett helt annat syfte.

Moderaterna ville göra detta till en "sanning" som svenska folket till slut skulle svälja med hull och hår. Precis på samma sätt som man använt sina mantran under hela sin tid i regeringsställning.

Även lokalt här i Enköping gör moderaterna försök att genom dessa mantra övertyga om att moderaterna står för den enda sanna vägen.

"Gutta cavat lapidem, non vi seds aepe cadendo" Droppen urholkar stenen, icke genom sin kraft utan genom att ofta falla. Detta är en devis man tycks förlita sig på.

Nu börjar verkligheten komma ifatt dem och allt fler, till och med liberala dagstidningar, börjar ifrågasätta detta medvetna moderata politiska falskspel. Nu hoppas jag att ALLA börjar förstå den moderata taktiken!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |