måndag 13 juni 2011

Abrahamsson (FP) fick vara med...?

Så hade man laddat för en heldag på Fagerudd med utbildning i miljöbalken och vad händer? Jo, föreläsaren går och drar på sig en sommarförkylning. Det är ju inte så mycket att säga om, men det var synd.

Nåja, jag hade ju tagit ledigt från jobbet och satt in vikarie så det fick bli en kompdag i hemmets lugna vrå. Lite trädgårdsarbete blandat med inläsning av handlingar till morgondagens fullmäktige kan vara en bra kombination. Utomhus blir det i vilket fall som helst.

Det passar också rätt så bra att kunna ladda upp på det här viset i och med att jag igår tillsammans med några gamla musikervänner tillbringade kvällen på Katalin i Uppsala. På scenen var det Thin Lizzy! Så nära originalet man kan komma med tanke på att Phil Lynott och Gary Moore sitter och jammar en trappa upp så att säga.

Men med Scott Gorham på gitarr, Brian Downey på trummor och Darren Wharton på klaviatur blev det ändå lite känslan av det gamla. Tyvärr var ljudetkvaliteten inte den bästa och sångaren Ricky Warwick skulle nog bara försökt göra sin egen grej istället för att försöka intonera och
frasera som Lynott - ibland blev det nästan pinsamt dåligt! Några gånger till och med falskt!

Men som upplevelse var det helt OK! Många sköna låtar att sjunga med till och visst blir man sugen att lira själv ;)

Avlutningsvis måste jag ändå kommentera dagens insändare i EP av EU-minister och tillika folkpartisten Birgitta Olsson som tillsammans med partiets lokala stjärnskott Jenny Abrahamsson skriver om bland annat att "EU inte har råd med världens bäst utbildade hemmafruar"!

Det de båda folkpartisterna menar är att det bland annat krävs utbyggd barnomsorg för att vi ska nå en sysselsättningsgrad på 75% för båda män och kvinnor och att det är kommunernas ansvar att se till att detta finns. Det i sin tur skulle gynna tillväxten och den europeiska ekonomin. Sant!

Då kan jag ju upplysa stjärnskottet Abrahamsson om att vi från Socialdemokratiskt håll vill se till att kvinnor och män ska ha möjlighet att jobba oavsett tid på dygnet. Därför vill vi ge möjlighet till så kallade nattis, men det har FP hela tiden sagt NEJ-till! Vakna Jenny!

Dessutom sitter du med i en allians som hela tiden förespråkar en återkomst av hemmafruarna i det svenska samhället. Bland annat genom att du tillsammans med dina parti- och allianskamrater drivit igenom vårdnadsbidraget - det är en riktig kvinnofälla som låser fast kvinnor i just hemmafrurollen.

För några månader sedan satt ett antal översminkade damer i TV och talade med stolthet om att de såg hemmafrun som en statusmarkering och att de dessutom ansåg att hemmafrun skulle får någon form av ekonomiskt bidrag. Vilken sida om mittstrecket dessa damer stod är ju inte så svårt att lista ut. En av dem var dessutom en topprepresentant för KD!

Say no more...nudge, nudge...wink, wink...

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |