onsdag 15 juni 2011

Bluffar om satsningar

"Oj, vad trötta de var och vad nöjda de är. De lutar sig tillbaka och inväntar nästa skattesänkning!"

Så sa Håkan Juholt efter sin första partiledardebatt idag. (En debatt som han för övrigt ska känna sig mycket nöjd med själv där han mycket skickligt pressade statsministern.)

Håkan Juholts beskrivning av hur den moderatledda regeringen beter sig stämmer även riktigt bra lokalt här i Enköping och den moderatledda majoriteten.

"Det går bra för Enköping!" Vad säger det egentligen? Vad vill den moderatledda alliansen i Enköping. Vad är det för "satsningar" man gör de kommande åren?

Frågetecknen är många, men under budgetdebatten vid gårdagens fullmäktige fick vi inte ett enda svar! Oj, vad trötta de är och vad nöjda de är! Men vad vill de egentligen?

Taktiken; anfall är bästa försvar - den har anammats av majoriteten! Inte så skickligt kanske, men man slingrade sig hela tiden genom att, istället för att stå till svars för sin egen politik, angripa oppositionen. Det blir allt tydligare att det inte längre finns någon borgerlig politik i Enköping - heller!

Man pratar om satsningar som när det kommer till kritan inte är annat än kostnadstäckningar!

När det gäller miljö- och byggnadsnämnden, där jag sitter som andre vice ordförande, står vi inför ett tufft 2012. Den borgerliga budgeten räcker nätt och jämnt till att täcka ökade lönekostnader för de nyrekryteringar som görs nu på byggsidan.

Inget mer, inga visioner! Ingen tanke om hur man ska nå sina egna strategiska mål om det "Goda gröna Enköping" där man också pratar om miljöarbete och utvecklingsprojekt. Hur ska det gå till?

Ja visst ja - jag höll på att glömma! Det moderata finanskommunalrådet Anna Wiklund har fått ett nytt favorituttryck:

"Allt beror på allt!"

Vad hon menar egentligen är det nog inte så många som vet. Men en sak vet vi:

De borgerliga så kallade "satsningarna" är inte mer än en enda stor bluff. Så Anna Wiklund; allt beror inte på allt - det mesta beror på den moderatledda alliansen!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |