tisdag 21 juni 2011

Publicerad i EP 110621

Fick denna insändare publicerad i dagens EP:

Skolsatsning - en bluff?


Den moderatledda majoriteten i Enköping fick igenom sin budget för 2012 i fullmäktige förra veckan.

Därför vore det nu på sin plats att man också för Enköpings medborgare redovisar de ”satsningar på skolan” som man vid ett flertal tillfällen aviserat såväl i talarstolen i fullmäktige som i insändare och artiklar i EnköpingsPosten.

Från oppositionen ställde vi vid fullmäktige frågan om hur dessa ”satsningar” ser ut. Skolnämndens ordförande Ingvar Smedlund (M) kunde inte redovisa något svar.

Finanskommunalrådet Anna Wiklund (M) gick upp i talarstolen och började prata om lärarlegitimation, lärarlyftet och jobbskatteavdrag! Beslut på regeringsnivå – är det dessa som är majoritetens ”satsningar” på skolan i Enköping?

Moderaternas gruppledare i fullmäktige Markus Lagerquist använde sig av taktiken anfall är bästa försvar och ville ha en redovisning från oppositionen hur man tänkt ”penningsätta” sina visioner om skolan. Om han inte fick en sådan ansåg han det bara vara en bluff!

Nu är det ju som sagt så att det är den moderatledda majoritetens budget som gått igenom och vi har fortfarande inte sett någon redovisning av ”satsningen” på skolan.

Frågan kvarstår alltså och ställs nu till den moderata trion Wiklund, Smedlund och Lagerquist! Finns det någon satsning på skolan och hur ser den i så fall ut?

Eller är det, som vi hela tiden trott, den moderatledda alliansen som bluffar?

Matz Keijser (S)

4 kommentarer:

  1. Varför så försiktig Matz? Det är ju bara att räkna - det är en bluff. En bluff som gör oerhörd skada för kommunen och dess ungdomar, särskilt med tanke på vad Skolinspektionen just har uppdagat - att det är grava systemfel i det sätt som skolorna styrs och följs upp.

    /Tomas

    SvaraRadera
  2. Vi kan väl se denna insändare som första steget i en flerstegsraket!

    Håller verkligen med om att det är katastrof för eleverna i Enköping!

    Vem vet - fler kanske synar moderaternas bluff ;)

    /Matz

    SvaraRadera
  3. Bra insändare i EP, Matz.

    Läste även en insändare i EP i fredags (?) där Ingvar Smedlund tackar två lärare för deras insändare. Är det ordföranden i Skolnämndens uppgift att tacka två enskilda lärare för deras insändare och "att det äntligen skrevs en insändare i positiv anda"? Du som är politiker kanske tycker att det är okej att tacka två lärare på det sättet med en insändare. För mig kändes det väldigt märkligt att läsa hur Smedlund skrev sin insändare.

    "Äntligen en insändare i positiv anda"! Det har ju inte funnits så mycket positivt att skriva om Alliansens skolpolitik de senaste 6 månaderna.

    SvaraRadera
  4. Jag kan väl tycka att det är ok att tacka två enskilda lärare. Att däremot ha åsikter om vad folk tycker i olika frågor och dessutom påstå att de är negativa är inte en skolnämnds ordförandes uppgift.

    Han ska bara ta in de åsikter som medborgare har och ställa det i relation till den verksamhet han ansvarar för.

    Det var likadant med det par som inte ville ha en förskola som granne. Det var inte hans uppgift att tala om vad de ska tycka eller inte. Han skulle bara ha konstaterat vad de sa och möjligen bemött det med att se till att göra vardagen så dräglig som möjligt för båda parter.

    Det är viktigt att lyssna på alla medborgares åsikter för att kunna fullfölja sitt uppdrag man fått i förtroende!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |