tisdag 14 juni 2011

(M)arkus målar i blå nyanser

Det finns få politiker inom fullmäktige som triggar igång oppositionen så till den milda grad som moderaternas Markus Lagerquist. I dagens budgetdebatt kom vi igång ordentligt när Skolnämnden diskuterades.

Lagerquist har antingen valt som sin taktik att lägga ord i mun på oss eller så lyssnar han helt enkelt inte på vad vi säger. Det som är intressant i just detta är att han själv anser sig "tala för döva öron"!

Faktum är Markus Lagerquist att vi hör väldigt tydligt vad du säger och förhoppningsvis även de medborgare som följer fullmäktige på webben eller på radion. (Det går ju även att se i efterhand på kommunens hemsida!)

Lagerquist gick till attack mot andra vice ordförande i Skolnämnden och tillika Socialdemokrat Rolf Carlsson när denne presenterade idéer kring vad vi skulle vilja se som satsningar. Lagerquist ville ha siffror på hur vi skulle finansiera detta medan han själv och hans allianskamrater inte visat en enda siffra på sin egen så kalla de "satsning" på skolan.

"Ni målar med breda penseldrag" fortsatte Lagerquist utan att inse att han själv målade in sig i ett hörn där det med all tydlighet blev allt trängre! Kroppsspråket visade också med all tydlighet att det började bli lite svettigt.

Om vi fick någon redovisning av hur den moderatledda alliansen "skolsatsning" ser ut i siffror? Nej nej!

Markus Lagerqist's glashus krackelerade ordentligt i talarstolen! Fler såna tillfällen och moderaterna i Enköping har snart fått sin egen Eric Saade!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |