torsdag 30 juni 2011

Hur tänkte Svenskt Näringsliv nu?

Nu ger sig Svenskt Näringsliv in i det av den moderatledda regeringens arbete att öka klyftorna i samhället. Man spär på den människosyn som allt mer präglar samhället, där vissa anser sig vara mer värda än andra!

I en artikel i Aftonbladet går det att läsa att Svenskt Näringsliv menar att humanistiska utbildningar inte är till någon samhällsnytta och därför inte ska ha samma möjlighet till studiestöd utan istället vill man höja lånetaket för dessa utbildningar.

Med andra ord säger man att konst, teater, dans, musik och annat inom turism och publika atraktioner inte är ett skit värt! SKRÄMMANDE!

Man fortsätter med att kalla dessa utbildningar för "slöstudier" och "lågproduktiva"! Då vill jag påpeka att svensk musik är en av våra viktigaste exportvaror! Svensk litteratur och film står sig stark i den internationella konkurrensen och allt fler svenska skådespelare gör karriärer i andra länder! Även svensk konst och hantverk är internationellt gångbart på allra högsta nivå!

Har Svenskt Näringsliv blivit den moderatledda regeringens knähund som skäller på kommando? Vilket mandat har Svenskt Näringsliv att nischa människor och arbeta för ett ökat klassamhälle?

Enligt Svenskt Näringsliv är alltså turistnäringen med muséer, teater och andra publika attraktioner i princip värdelöst i förhållande till företagande och entreprenörskap. Hur ska man annars tolka detta utspel?

Att många artister, musiker, författare och konstnärer är egenföretagare verkar vara helt oväsentligt. De bidrar tydligen inte till samhällsnyttan!? Eller...?

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |