onsdag 15 februari 2012

Politik är lärorik

Bilden har ingen koppling till avfallshanteringen i
Annelund utan har enbart ett illustrativt syfte.
Två dagars politiska uppdrag är till ända. Dagarna har bestått av både miljö- och byggnadsnämndens arbetsutskott och gårdagskvällen avslutades dessutom med februari månads kommunfullmäktige.

En av höjdpunkterna med mitt uppdrag som andre vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden är när arbetsutskottet åker runt i kommunen för att titta på olika ärenden för att på ett bra sätt kunna ta ställning inför beslutsfattanden.

Tidigare har vi enbart åkt ut på bygglovsärenden, men på mitt och s-gruppens initiativ kommer vi fortsättningsvis få möjlighet att titta närmare även på miljöärenden. På dagens rundtur besökte vi tre platser som även förekommit i EP den senaste tiden.

Första anhalten var Stefan "Tarzan" Melanders hästgård ute i Tillinge. Förutom att titta på själva gödselhanteringen fick vi också en rundvandring i stallet.

Nästa stopp på resan var Annelund där vi tittade både på avfallshantering samt de fortfarande rykande högarna som återstår efter flisbranden på avfallsanläggningen. När man stod på plats och såg de kringliggande flishögarna förstod man vilken enorm brasa det måste varit.

Politiska uppdrag behöver alltså inte enbart innebära tjocka buntar av handlingar och långa möten. En av de absolut viktigaste bitarna i ett förtroendeuppdrag är att besöka verksamheter och platser som berörs av de beslut nämnden fattar.

Det är också en ynnest att som fritidspolitiker hela tiden få lära sig nya saker!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |