tisdag 7 februari 2012

Moderatledd minoritet misstrodd

Dagens insändarsida i EP präglas av ett starkt misstroende mot det politiska ledarskapet i Enköping. Den moderatledda minoriteten har med all tydlighet ett otroligt lågt förtroendekapital bland kommuninvånarna!

Två av insändarna handlar om skolan där den första hänvisar till en debattartikel signerad riksdagsman Per Bill och Enköpings eget finanskommunalråd Anna Wiklund - båda moderater.

Insändarskribenten skriver ur ett lärarperspektiv och förklarar att det de två moderaterna kallar "satsningar på skolan" bara är tomma och innehållslösa ord!

Personalen på våra skolor ser alltså inte några positiva konsekvenser av det moderaterna både på lokal- och riksnivå menar är satsningar. Tvärtom har lärarnas arbetssituation blivit än tyngre med mer administrativt arbete än tidigare.

Insändare nummer två handlar bland annat om hur Sverige rasat från plats 3 till plats 17 när det gäller läsutveckling i jämförelse med andra Europeiska länder. Även denna insändarskribent hänvisar till den ovan nämnda debattartikeln av Bill och Wiklund och menar att den var skriven i "värsta bror-duktig-stil helt utan varken analys eller självkritik"!

Skribenten menar vidare att Enköpings skolor tillhör det nationella bottenträsket och konstaterar även att skolan är den i särklass viktigaste frågan för kommunen att ta tag i. Jag kan inte annat än hålla med! Betänk då också att den moderatledda minoriteten i kommunen  i december ville skära i skolans budget med 10 miljoner kronor!

Något som vi Socialdemokrater bidrog till att sätta stopp för!

Den tredje och sista insändare, som av några på Facebook anses vara personangrepp, ser jag mer vara skriven av en missnöjd centerpartistisk väljare som är allvarligt oroad över både det allmänna politiska läget och bristen på politiskt ledarskap.

Det sistnämnda är något som jag själv även påpekat både här på bloggen och i lokalpressen. Det är där jag tror den ömma tån egentligen sitter! För även jag blev anklagad för personangrepp på mina inlägg och insändare trots att jag med all tydlighet inte pekade ut någon enskild person utan snarare såg det ur ett helhetsperspektiv!

Insändare avslutas med en frågeställning:

"Är det inte dags att skapa ett tydligare alternativ till den minoritetsallians som idag styr och strular till det i Enköping?"

Svaret på den frågan är: Från Socialdemokratiskt håll är vi beredda att anta den utmaningen och axla det ansvaret!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Såg att det skriks "personangrepp" ang. den tredje insändaren du skriver om. Löjligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har läst insändaren 4 ggr och förstår inte vad som skulle vara personangrepp!

      Radera

AddThis

Share |