fredag 24 februari 2012

(S) murbräcka mot moderat Borg

Det pratas än mer om Löfven-effekten när den tredje opinionsmätningen på kort tid visar på att Socialdemokraterna fortsätter att öka. 

Magdalena Andersson utnämnd av Stefan
Löfven till ekonomiskpolitisk talesperson.
DN presenterar idag alltså ytterligare en ny mätning där (S) ökar med 5,6% medan moderaterna tappar med hela 3,6%.

Även i denna mätning har det borgerliga blocket räknats ihop trots att (KD) ligger på 3,9% - alltså under 4%-spärren!

Nog om denna mätning! Igår presenterade Stefan Löfven sin laguppställning som innehåller en hel del "nya" spännande namn. Det kanske mest intressanta namnet, enligt mitt sätt att se det, är den nya ekonomisk-politiska talespersonen Magdalena Andersson!

Nu är ju Magdalena i och för sig inte ny inom politiken, men på den position hon nu kliver in i ska det bli oerhört spännande att följa henne!

På de få tillfällen hon fått möjlighet att framträda i media än så länge har hon redan lyckats skapa rubriker genom att vara en realpolitiker som pekar på bristerna i det moderatledda Sverige vi lever i och hur Socialdemokratin vill komma till bukt med det!

H%C3%A4r%20%C3%A4r%20L%C3%B6fvens%20nya%20team
Hennes sätt att peka med hela handen och hennes raka och koncisa sätt att uttrycka sig i media har i alla fall imponerat på mig. Det här är en bra utmanare till finansministerposten!

Jag är också ganska övertygad om att vi inom en månad kommer att se nya opinionsmätningar där Socialdemokraternas siffror fortsätter sin klättring uppåt. Kanske kommer man då att tala om en Andersson-effekt!?

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |