tisdag 28 februari 2012

Så funkar det, Bruno!

Bruno Boström - före detta Socialdemokrat och även före detta SPI:are - skrev igår i en insändare i EP och ifrågasatte den demokratiska processen för Socialdemokraterna att ta fram representanter till förtroendeposter i nämnder och styrelser.

Boström beskriver ett tillvägagångssätt inom partiet som åtminstone jag inte känner igen och som jag har svårt att se att Bruno Boström egentligen har någon riktig uppfattning om i och med att det är minst 10 år sedan han senast medverkade vid ett arbetarekommunmöte. Jag är övertygad om att den gode Boström inte skulle känna igen sig från tiden då det begav sig för honom.

Jesper Englundh - 18 år 2010
I höstas pratade jag med Bruno när vi träffades på torget och vi diskuterade samma sak redan då. Jag sa då att jag inte kände igen hans beskrivning av processen, men höll med honom om att det skulle vara intressant och bra för partiet om fler medlemmar deltog aktivt i denna process!

Idag får Boström svar på tal av Ulla Wall, ledamot för (S) i tenkiska nämnden. Ulla pekar förtjänstfullt på hur nomineringsprocessen går till och att alla medlemmar har möjlighet att nominera.

Det är också viktigt att poängtera att valberedningens förslag inte är hugget i sten och därför både kan och ska ifrågasättas om man som medlem är av en annan uppfattning.

Jag skulle dessutom vilja komplettera Ullas i övrigt förträffliga insändarsvar med att vi inför innevarande mandatperiod fått in ett antal nya politiker i olika åldrar. Den yngsta i vår fullmäktigegrupp var 2010 endast 18 år och den äldsta, om jag inte missminner mig, 72!

Vi får inte heller glömma att Helena Proos, även om hon har en gedigen politisk bakgrund, är relativt ny på positionen som kommunalråd!

I miljö- och byggnadsnämndens S-grupp är vi inte mindre än 4 av 5 som är nya i nämnden! Så ser det även ut i många andra nämndgrupper för (S).

Rolf Carlsson - 72 år 2010
Även könsfördelningen har partiet strävat efter att få jämn, men det finns fortfarande en del att önska där. Tyvärr har vi inte heller lyckats öka antalet personer med annan etnisk bakgrund som kan representera vårt parti på olika förtroendeposter, men jag har höga förhoppningar om att vi kommer att lyckas bättre inför valet 2014!

De flesta partier har idag problem att rekrytera medlemmar. Socialdemokraterna har vänt trenden även om det inte är den tillströmning vi skulle önska, men vi är på väg åt rätt håll. Det talar också för att förtroendet för partiet åter ökar i motsats till Boströms analys!

Avslutningsvis är jag övertygad om att det är vilken politik man representerar och hur den presenteras som är det avgörande för hur medborgarna kommer att lägga sina röster i september 2014!

Med tanke på den bräckliga borgerliga minoriteten som styr kommunen är vi Socialdemokrater beredda att ta över redan idag och vi har en politik som leder in i framtiden!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Hej Mats,
    Tack för dina åsikter, Innan jag svarar dig får jag be om ursäkt om jag stavar fel eller att gramantiken inte är rätt.
    Min lilla skrivelse har givit den effekt som jag önskad och förespådde.
    Jag blev medlem i socialdemokraterna 2009, men enligt din blogg så är jag en före detta
    S-medlem,det betyder att jag har blivit utesluten ur partiet, men det är än vanlig tendens hos S att förflytta personer som trampar den inre kretsen på tåna. Vi har fler fall där mycket aktiva och duktiga politiker har ofrivilligt förflyttas till ej valbara platser, jag däremot är tydligen utesluten.
    Ulla Wall skriver om plikt, jag säger att många sitter där för att det är ett mycket välavlönat extrakneck utan att förta sig, många sitter där som röda och gröna lampor, det är klart att de kämpar för att behålla en valbar plats vid nästa val och säger ja och ammen när valberädningen lägger fram något.Man trampar inte den han som föder än.
    Många vet inte hur mycket en fritidspolitiker kan tjäna, Du kanske kan tala om vad Du tjänade som förtroendevald år. 2011 så ser de som läser din blogg vad en politiker kan tjäna och varför de vill sitta kvar.

    Ulla Wall påstod att ert val är demokratisk oavsett hur många som är på mötet, jag kallar det diktatorisk för att skydda de styrande, den typ av val hör hemma i än tredje klassens bananrepublik, och inte i ett demokratiskt parti, Ni stänger ute de som inte kan komma gamla, sjuka, de som arbetar de som känner sig utanföräven de vill också vara med och säga sin mening och rösta på den de har förtroende för.
    I vårt modärna samhälle, finns det alla möjligheter att få alla medlemmar att röst och göra sin röst hörd, utan att behöva gå på möterna,
    Vid viktiga val eller nomimeringar kan man använda sms, mail, eller varför inte ett cirkulär till alla medlemmar, då kommer man att få ett 100% demokrati inom partie, men som Ni troligen inte vill ha.
    Helena Proos svar på min skrivelse har jag inget att säga, jag tror att hon är en modern politiker, en bra politiker utan några ekonomiska baktankar och kommer att föra partiet framåt.
    Bruno Boström
    Pensionär och stark socialist

    SvaraRadera
  2. Bruno!
    Var har du hållit hus? Har inte sett dina skriverier på insändarsidorna iaf inte i samma utsträckning som förr om åren.
    Du är en frisk fläkt som inte lättar på gasen när du kör på framåt. 5-56 finns på mackarna för smörjning av styrsystemet så att ratten kan användas och du även kan få en uppfattning om vad som händer omkring dig.
    Kör på ba!

    SvaraRadera

AddThis

Share |