torsdag 2 september 2010

Människan viktigare än statistiken

Så här säger Göran Hägglund (KD) om det beslut han varit med om att driva igenom som utförsäkrade sjuka människor:

"Hela den här processen har gjort att Sverige har gått från att ligga i topp när det gäller antalet sjukskrivna till att ligga strax under genomsnittsnivån i Europa. Och det är naturligtvis där vi ska vara."

Ännu en gång visar detta på att den moderatledda alliansen, oavsett om det gäller lokalt i Enköping eller i riket, fullkomligen skiter i människan och bara ser till statistik.

Siffror på pappret är viktigast för borgerligheten i allt! Det gäller hur Enköping ligger till i näringslivsrankingen eller vad gäller lärartäthet. Siffror är viktigast och man struntar i människan.

Enligt siffrorna finns det inga fattiga i Sverige säger Solveig Zander (C) och blundar för den verklighet som allt för många lever i.

Det är 90 % av Enköpings elever som trivs bra i skolan och som får rätt hjälp säger Johan Örjes (C) och blundar för de drygt 400 elever som inte får chansen att lyckas eller får det stöd de har rätt till.

Det är den människosynen de styrande såväl i riket som i Enköping står för. En människosyn som gör att klyftorna i samhället ökar!

Jag vill ha ett rättvisare samhälle, ett rättvisare Enköping där människan är viktigare än en siffra i statistiken!

/Matz

3 kommentarer:

  1. Sluta påstå att vi blundar. Det är inte sant och det vet du.

    Vi har under den här mandatperioden stärkt elevhälsan, ökat budgeten till resurscentrum och Enköpings kommun framhålls allt oftare som ett positivt exempel.

    Utvecklingen är också i huvudsak positiv - i de fall den går att mäta. Det betyder inte att allt är bra, men det betyder att vi är på rätt väg.

    SvaraRadera
  2. På rätt väg? Hur förklarar man det, Johan, för de barn som i enkäten inte känner att de får hjälp de har rätt till idag?

    Jag möter dem varje dag! Vad ska jag säga till dem? Jodå, om några år så... Utvecklingen är i huvudsak positiv?

    Stärkt elevhälsa, ökad budget för resurscentrum och positivt exempel? Hur hjälper det dessa barns vardag med behov av stöd och hjälp i klassrummet nu?

    Tyvärr är det kanske för sent för många av dagens elever om några år!

    Människor, i detta fall barn, som anser att de inte får rätt hjälp anser sig inte sedda. Det måste i sig innebära att någon inte ser - eller kanske till och med blundar!?

    /Matz

    SvaraRadera
  3. Håller med dig till punkt och prick Matz!
    Paradoxalt nog så går en liten eloge till Johan Örjas som står för sina inlägg med sitt namn.
    Personligen har jag i princip slutat med att deltaga i sk kommentarsrutor då dom bombas med kansliproducerat trams som dom flesta kan genomskåda mycket lätt. Att spela en fiktiv person som givetvis puffar för den sittande regeringen har tydligen blivit många skrupellösa kandidaters enda mission i valrörelsen. Jag slutar detta inlägg med att citera Clint Eastwood:oppinions are like assholes...everybodys got one

    SvaraRadera

AddThis

Share |