måndag 13 september 2010

Ska man skratta eller gråta?

Det blev en spännande och intressant kväll i Rombergaskolans idrottshall dit Vänsterpartiet bjudit in till politikerdebatt om just Romberga.

Det hela inleddes - eller ska vi säga skulle ha inletts - av folkpartiets representant i panelen Börje Isaksson. Tydligen blev Börje något överrumplad över att han skulle yttra sig under debatten. Det som nådde oss åhörare var något otydligt om kommunikationer i kommunen, generella lösningar och inga nödutryckningar? Raka och tydliga besked från folkpartiet som vanligt :)

Övriga representanter för alliansen var Urban Wahlberg (C), Bosse Reinholdsson (Kd) och Markus Lundquist (M). För de rödgröna var det Magnus Ahlkvist (V), Magnus Westerlund (Mp) och självklart vår egen Helena Proos!

Rödgrön enighet och gemensamma ståndpunkter präglade debatten, medan det var otroligt spretigt i alliansen. Eller vad sägs om:

"Det måste vara kommunen som driver fritidsgårdar!" Börje Isaksson (Fp). Jag överdriver inte när jag påstår att både Markus och Urban höll på att trilla av respektive stol då.

Urban (C) vill satsa på en miljöprofil medan Markus (M) anser att vi har ett överflöd av grönområden i kommunen.

På frågan till alla politiker vad man ansåg om Romberga svarade Helena med att det är en fantastisk stadsdel där de boende trivs och är stolta. Markus (M) kontrade med att tycka att det var en fin skola vi var i - efter att ha sett insidan av idrottshallen.

Det blev en het debatt om trafiken på Sämskarbogatan, exploateringen av grusplanen och nyttjandet av näridrottsplatsen.

Grusplanen är en viktig samlingsplats för de boende i Romberga och då kanske i första hand för barn och ungdomar. Tyvärr har den nya gatan förbi Max gjort att trafiken ökat och föräldrar därför inte vågar låta sina barn vara ute som förr.

I den här delen av debatten kläcktes nog kvällens mest klockrena kommentar av Börje Isaksson:
"Reclaim the street - låt barnen leka på gatan!"

För det första - hörde inte karl'n att trafiken ökat i Romberga och gatorna inte är trygga att korsa för gående. För det andra - Reclaim the street var en organisation som stod för våldsamma demonstrationer och omfattande vandalisering. Börje Isaksson kan bli en tillgång i valrörelsen - för oss!

Belysningen - eller rättare sagt avsaknaden av densamma - på näridrottsplatsen menade Urban Wahlgren att han inte visste något om och att det var konstigt att detta inte var löst. När det påpekades att detta diskuterats sedan näridrottsplatsen togs i drift och att fritidsnämnden styrs av en centerpartistisk ordförande såg Urban ut som ett frågetecken och kom sig inte ens för att svara.

Lika frågande såg Bosse Reinholdsson ut! Han påstod att han inte kände till att skolan nyttjar näridrottsplatsen fram till kl. 18 på vardagarna och när han bemöttes med att även detta diskuterats sedan platsen togs i drift blev det fågelholk där också!

När det gäller exploateringen av grusplanen var det Urban Wahlgren (C) som uttryckte sig på ett sätt som fick fler av oss åhörare att rygga tillbaka:

"Det är bättre att det skapas arbetstillfällen, exempelvis de 45 jobb som Max har inneburit. Vi kan inte bevara grusplanen för att arbetslösa ska kunna hålla till där på dagarna."

Den borgerliga människosynen blev plötsligt väldigt tydlig!

Det var som sagt också väldigt tydligt denna kväll hur eniga de rödgröna är i sin politik medan det moderatledda blocket spretar åt alla möjliga håll.

Hur de ska få ihop en allians är svårt att förstå när de fyra partierna under kvällen inte presenterade en enda punkt där alla var överens.

Jag ser verkligen fram emot måndag morgon när vi vaknar med en ny majoritet i Enköping som står för enighet i politiken och för ett rättvisare Enköping helt enkelt!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |