torsdag 16 september 2010

Sveket - del 2

För att förstå detta blogginlägg måste man ha läst bloggaren Klamydiabrevets berättelse om sin sjuka och utförsäkrade mamma.

På bloggen har drygt 400 kommentarer lagts in det senaste dygnet - de flesta med empati och förståelse!

Sen finns det såklart de som väljer att blunda för vad det egentligen handlar om. Eller vad sägs om:

"Det jag undrar är vad ni ska skylla allt elände på om det blir rödgrön regering.
för tro mig, elände fanns under hela sossarnas tid också, och lär fortsätta att finnas för en lång lång tid framöver också.
Ni kan inte skylla allting på alliansen hela tiden.
Regeringen ger riktlinjer till FK, FK tar besluten.
Vilka har satt upp FK?? Inte moderaterna.
Sök inte alltid syndabocken för allt elände i moderaterna.
Det ni har att komma med är snyfthistorier åt höger och vänster, men inget belägg för att en röd regering skulle göra något åt detta. Eller någonsin gjort detta.
2005 satt sossarna...BTW.

(Och nej, detta betyder inte att jag är kall och inte har någon medkänsla. Alla som röstar blått är inte egoistiska, känslokalla människor utan hjärta i kroppen. Världen är inte svartvit. Det finns miljarder med färger)"

Mitt svar till denna person blir:

Nej, det är sant att världen inte bara är svart eller vit, men Sverige är just nu bara fyra nyanser av blått!

Förstår inte hur du, efter att ha läst denna berättelse ur verkligheten, har mage att prata om "snyfthistorier". Den blå människosynen lyser igenom igen!

Ja, det är sant att sossarna satt i regeringsställning 2005, men det var inte vi som gjorde dessa förändringa i sjukförsäkringssystemet, som tvingar ut sjuka människor till än mer lidande och fattigdom.

"Regeringen ger riktlinjer till FK" skriver du och menar att FK tar besluten. Du sätter verkligen fingret på problematiken. Riktlinjerna säger just att alla sjuka ska utförsäkras och matchas mot arbetsmarknaden - oavsett sjukdomsbild!

Den moderatledda alliansen jagar spöken. Först var det "slöa bidragsberoende som utnyttjade systemet", sen var det dags för "bidragsfuskande föräldrar som var hemma för vård av barn" och slutligen ger man sig på sjuka människor. Allt för att finansiera sina skattesänkningar!

Sådana kommentarer får inte stå oemotsagda! För om vi inte säger ifrån nu kommer fler mammor att drabbas om de fyra nyanserna av blått får fortsätta jaga spöken för att de rika ska bli rikare!

På söndag kan vi göra skillnad för ett samhälle som bryr sig om människan och inte bara siffrorna i statistiken!

Rösta S på den 19 september!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |