onsdag 21 mars 2012

C öppnar upp för ny majoritet

Inte helt oväntat kanske, men dagens blogginlägg handlar om Centerpartiets pressmeddelande som presenteras i dagens EP. Pressmeddelandet är skrivet av Roger Andersson tillsammans med kretsordförande Kenneth Löthegård.

Centerns gruppledare
Roger Andersson
Centerns gruppledare Roger Andersson menar att partiet måste ta tag i diskussionerna om en ny politisk majoritet i och med att moderaterna uppenbarligen inte gör det.

Jag får uppfattningen att de båda centerpartisterna riktar ganska skarp kritik mot moderaterna både vad gäller ledarskap och ansvarstagande när de i pressmeddelandet menar att det under de 32 år (C) innehaft posten som kommunstyrelsens ordförande "har samarbetet i majoriteten fungerat och politiken varit framgångsrik, tydlig och förutsägbar."

Kritiken vad gäller bristande ansvarstagande speglas också i Roger Anderssons uttalande om att moderaterna inte "tar tag i" frågan om att hitta en ny politisk majoritet.

Från moderat håll har det kommit indikationer på att man inte anser att man nödvändigtvis måste gå ut i EP för att söka en ny majoritet. Jag är av en helt annan uppfattning!

För lite drygt en månad sedan kunde man läsa följande i en av många insändare från missnöjda Enköpingsbor:

"Är det inte dags att skapa ett tydligare alternativ till den minoritetsallians som idag styr och strular till det i Enköping?"

Det är precis det här jag menar! Det handlar om att ge tydliga signaler till medborgarna om att man verkligen menar allvar med att man är beredd att ta ansvaret. Centern har nu gjort det med ett pressmeddelande.

Vi Socialdemokrater har, sedan det i höstas stod klart att vi fick ett moderat minoritetsstyre, hela tiden varit tydliga utåt med att vi är beredda att ta ansvaret. Det står vi fortfarande fast vid!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |