fredag 30 mars 2012

Avgångstider för blå tåget?

Att gå och handla en fredag brukar i vanliga fall betyda lite extra tid för samtal med människor som gärna vill prata lite politik. Det är alltid lika spännande att lyssna på vad Enköpings medborgare har att säga och hur de ser på hur man kan lösa olika problem.

De senaste veckorna har veckohandlandet inte helt oväntat tagit allt mer tid och idag slogs ett nytt rekord. Det blev stopp ungefär var tionde meter för samtal. Mest om oro och ilska!

Många ville prata om de höjda avgifterna för Kulturskolans elever. Andra undrar vad som händer med simhallen. De allra flesta hade åsikter om Hamnverken. Men alla avslutade med samma fråga:

"Vad f-n är det som händer i kommunen? Eller rättare sagt - varför händer det INGENTING? Har inte det blå tåget gått nu?"

Alla menade att ett majoritetsstyre måste komma till stånd och att "ni politiker måste ta ansvar"! Någon trodde inte att Centern skulle våga "hoppa av alliansen" medan en annan menade att just det är väl "att ta ansvar"!

"Helena Proos skulle bli ett bra finanskommunalråd!" sa en för mig helt okänd person - och jag kunde bara le, nicka och hålla med.

Det är i alla fall helt klart att Enköpings medborgare har tröttnat på att det inte händer något och att det politiska ledarskapet i kommunen lyser med sin frånvaro!

Socialdemokraterna är beredda att ta ansvar - igår!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |