söndag 18 mars 2012

En skön helg att vara sosse!


Somnade med ett leende på läpparna efter gårdagens överraskning och vaknade till fler glädjebesked. Jo, jag vet att jag brukar hävda att jag inte lägger så stor vikt vid opinionsmätningar, men lite kul är det ändå!

SvD och Sifo presenterar idag väljarbarometern för mars. I den har Socialdemokraterna ökat ytterligare 4,5% till 33,7% samtidigt som (M) tappar 4,2% och landar på 28,7%. Socialdemokratin är alltså tillbaka där vi hör hemma - som landets största parti!

Ser man till blocken har vi tillsammans med (V) och (MP) majoritet med 50,1% och alliansen ska enligt mätningen ligga på 43%, men som vanligt hävdar jag att de partier som inte når 4%-spärren inte heller ska räknas med.

(KD) ligger nämligen på 3,5%. Räknar man bort dem hamnar de tre återstående partierna på 39,5%. Värt att notera är att det enbart är 5,8% mer än vad vi Socialdemokrater har som enskilt parti!

Även de andra två borgerliga partierna tappar i mätningen. (FP) tappar 0,6% och landar på 5,9% och (C) är även de oroväckande nära 4%-spärren och ligger nu på 4,9%.

Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsmätningar, säger att han aldrig varit med om så kraftiga förändringar två månader i rad! Orsaken till dessa förändringar sägs vara att (M)-väljare flyr över till Socialdemokratin!

En skön helg att vara sosse helt enkelt! Det som skulle kunna toppa det här är att Helena Proos får ikläda sig rollen som kommunstyrelsens ordförande inom kort!

/Matz

2 kommentarer:

 1. hej matz skönt att se att du ni kämpar för Enköpings bästa . Kör hårt mvh Gunnar "hagbom" sandberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunnar!

   Vi fortsätter att köra på - det lovar jag!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |