måndag 5 mars 2012

(M) ur kurs?

Nu börjar den moderata populistiska offerkofte- och tyck-synd-om-oss-taktiken bli näst intill pinsamt genomskinlig! Trots att man inte anser sig blivit personligt påhoppade av Socialdemokrater är det ett ämne man ändå tar upp i sina egna insändare!

I dagens EP skriver skolnämndens ordförande Ingvar Smedlund (M) och påstår att vi Socialdemokrater gått en ABF-kurs med inriktning på insändarskrivande. Smedlund skriver:

"ABF-kursen har gett vid handen att; Skjut in er på enskilda individer, bry er inte så mycket om politiken."

Det här är mer talande för hur moderaterna, utan någon som helst inblick i hur ABF arbetar, ser på arbetarnas bildningsförbund - Sveriges största och äldsta studieförbund.

Är detta kanske till och med en spegling av hur man inom moderaterna själva bedriver sin egen kursverksamhet - eller...?

Ingvar Smedlund - du och dina moderata kamrater är välkomna att anmäla er till en kurs inom ABF. Ni utger er ju till och med för att vara "det nya arbetarpartiet"!

Jag kan också meddela att det absolut inte finns någon som helst internt kritik inom Socialdemokratin om hur vi formulerar oss i våra insändare. Tvärt om försöker vi få fler att genom att skriva insändare visa på bristerna i den moderatledda minoritetens politik och därmed också bristerna i det politiska ledarskapet! I god oppositionell anda!

Det verkar inte heller som om Smedlund läst vårt budgetförslag, som gick igenom i fullmäktige i december förra året, när han kommer med ytterligare en ogrundad anklagelse om att vi ska ha "slängt in 10 miljoner utan något specifikt mål".

För övrigt är det ju de 10 miljoner som den moderatledda alliansen hade med i sin ursprungliga budget i maj 2011, men som man senare alltså valde att skära bort! Var dessa miljoner "inslängda" då också, Ingvar Smedlund?

Än mer spännande blir det när Smedlund i alla dessa ogrundade anklagelser själv menar:

"Att driva skolpolitik med populism är ingen långsiktig lösning."

Jag kan inte annat än hålla med Ingvar Smedlund. Håller också med i det som blir allt mer tydligt från den moderatledda minoriteten i Enköping:

"Har man brister i den egna politiken är det klart att man försöker med alla medel flytta fokus!"

Det stämmer och idag fick vi ytterligare ett bevis på hur moderaterna behärskar den tekniken!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |