söndag 11 mars 2012

Ny snilleblixt av Björklund!

En modern version av "Grindslanten" får symbolisera
FP:s jobbpolitik med lönedumpning för ungdomar!
Nu har utbildningsminister Jan Björklund (FP) tänkt till igen - och då vet vi ju hur det brukar gå!

Den här gången handlar det om att han vill sänka ingångslönerna för ungdomar till 75% av dagens nivåer. Till viss del håller jag med Björklund när han säger:

"Det är bättre att en 19-åring får jobb, även med lägre lön, än att 19-åringar går arbetslösa med socialbidrag."

Självklart är det bättre att ungdomar får jobb än att behöva ansöka om försörjningsstöd, men att tro att lönedumpning är lösningen är bland det mest naiva jag hört på länge! Senast var nog den sänkta restaurangmomsen!

Det här är bara ytterligare ett bevis för att den moderatledda minoritetsregeringen misslyckats totalt med sin jobbpolitik. Nu börjar det också utkristalliseras vad det beror på, nämligen oenigheten inom den så kallade alliansen! Björklund får inget stöd i frågan från statsminister Reinfeldt - tvärtom!

Lönedumpningen ska enligt Björklund gälla för ungdomar upp till 23 år och man kommer att lägga förslaget i de 100 största kommunerna i Sverige i hopp om att kommuner och landsting ska gå i bräschen.

Jag skulle vilja veta hur Björklund tänker när han lägger ett sådant här förslag. Hur skapar lönedumpning fler jobb?

De flesta är nog av uppfattningen att jobb skapas utifrån ett behov hos arbetsgivare att anställa. Jag har svårt att se att man skulle anställa fler enbart för att ingångslöner för unga sänks.

Det ska bli intressant att se om (FP) kommer att lägga detta förslag i Enköping där man samtidigt har en moderatledd minoritet som vill att så mycket som möjligt av den offentliga verksamheten ska konkurrensutsättas, där man skär ekonomiskt i de kommunala verksamheterna och där (FP) nu också backar gällande slopandet av utmaningsrätten!

Socialdemokraterna vill skapa fler jobb genom aktiv närings- och forskningspolitik som är basen för tillväxt och fler jobb. Om Sverige ska klara den globala konkurrensen måste vi konkurrera med kompetens, inte låga löner. Vägen till jobb och tillväxt börjar i en bra skola och möjlighet till utbildning.

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |