lördag 10 mars 2012

Inte hela sanningen, Rådkvist

Idag försvarar till viss del Tomas Rådkvist på sin blogg folkpartiets och därmed också sin partikamrat Nils-Bertil Carlssons agerande i kommunstyrelsen (KS), som jag skrev om i mitt förra blogginlägg.

Rådkvists rubrik är "Folkpartiet kritiserat - med visst fog". Jag anser att ordet "visst" kan strykas!

Tomas Rådkvist var själv inte med på KS i tisdag och har till sitt förvar därför inte riktigt rätt bild av vad som sas eller vad som hände. Han skriver på sin blogg:

"När så tisdagens kommunstyrelsemöte avhandlades så blev tyvärr resultatet att Folkpartiets representant tvärvände i 15-timmarsfrågan och röstade för en "utredning" av utmaningsrätten i stället för borttagande av den."

När det gäller utmaningsrättsfrågan var verkligheten den att det var precis tvärt emot vad Rådkvist beskriver. Nils-Bertil Carlsson presensterade, genom att läsa innantill, ett mycket välformulerat förslag om att utmaningsrätten ska genomgå någon form av utvärdering. Detta fick stöd från samtliga de övriga allianspartierna.

Det var till och med så att Urban Wahlberg, centerpartiets kommunalråd, uttryckte det som ett "utomordentligt förslag". Även Bo Reinholdsson (KD) och Bengt-Åke Gelin (M) var inte sena att hålla med Wahlberg och lyfte även de förslaget till skyarna.

Fick en känsla av att något inte stod riktigt rätt till när Carlsson läste upp förslaget och har nu också fått bekräftat att detta förslag inte kom från FP-gruppen och var därför inte heller förankrat inom partiet. På vems uppdrag agerade då Carlsson?

Att känslan av att (FP) åter närmar sig en plats i alliansen är kanske därför inte så konstig! Inte blir den känslan heller mindre när (FP) alltså, precis som Tomas Rådkvist menar, tvärvänder i frågor som man gått till val på! Trovärdigheten måste därför ifrågasättas - så är det bara!

Rådkvist beskriver även detta på ett helt korrekt sätt:

"Politiskt arbete består till stor del av att skicka signaler till väljarna och andra partier genom de olika ställningstaganden och skrivningar som man gör i olika frågor. De signaler som vi skickade ut i tisdags blir förstås mycket motsägande och ger ett förvirrat intryck."

Just med tanke på detta skulle det vara intressant, både för väljarna och oss andra inom politiken, att få en redovisning om var (FP) står! Har ni rättat in er i alliansfållan igen eller står ni upp för er egen politik och era hjärtefrågor?

Vi är många som undrar!

/Matz

1 kommentar:

  1. Jodå Matz, jag kände till att förslaget lades av Nils-Bertil men uttryckte det lite otydligt på bloggen. Har justerat det efter ditt påpekande, tack för det.

    /Tomas

    SvaraRadera

AddThis

Share |