tisdag 6 mars 2012

Snurrigt (FP)

Folkpartiet backar i hjärtefrågor!

Den som läste EP i morse kunde få uppfattningen att folkpartiet är ett parti som står upp för sina hjärtefrågor och står för sina vallöften!

För precis på dagen en vecka sedan träffade jag en till synes mycket nöjd Nils-Bertil Carlsson (FP) efter det KSAU han suttit med på och där han varit med att  bifalla vänsterpartiets motion angående 15-timmarsbegränsningen inom barnomsorgen. Ett bifall som alltså innebar att Carlsson tillsammans med Helena Proos (S), Sven Jansson (S) och Gunnel Bergman (MP) fick majoritet för ett förslag med barnens bästa i fokus!

Jag och många med mig, som läste EP i morse och som lyssnade på folkpartiet i budgetdebatten i december 2011, var nog av uppfattningen att skol- och barnomsorgsfrågor var frågor som folkpartiet absolut inte var beredda att backa på. I valrörelsen var det just dessa frågor man profilerade sig med som enskilt parti!

Ikväll - alltså en vecka efter Nils-Bertil Carlssons ställningstagande - var det dags att ta upp frågan på Kommunestyrelsen. Plötsligt backar han och röstar i voteringen tvärt emot sig själv från KSAU!

Det ska bli mycket intressant att höra hur folkpartiet ska kunna försvara detta aggerande. Hur ska folkpartiet kunna se sina väljare i ögonen när man nu börjar backa på sina hjärtefrågor - skola och barnomsorg - och sviker sina vallöften?

Precis som Helena Proos sa i artikeln i EP har vi bristande kontinuitet och en oklar majoritet i kommunpolitiken. Att nu folkpartiet verkar ha blivit ett vindflöjelparti gör inte saken bättre!

Kommunens hemsida moderat anslagstavla?

Avslutningsvis kan jag också konstatera att kommunens hemsida tydligen blivit ett marknadsföringsforum och annonspelare för politiska partier.

Idag går det nämligen att läsa om att kommunalrådet Wiklund är utsedd att sitta med i en interpolitisk grupp för moderaterna för att utveckla partiets politik inför valen 2014.

I vilket syfte det presenteras på Enköpings kommuns hemsida och varför det skulle kunna vara av allmänintresse för medborgarna övergår mitt förstånd!

/Matz

1 kommentar:

  1. Tydligen har någon påpekat om moderaterna "annons" på hemsidan för nu är det bortplockat! (Därför funkar inte min länk längre!)

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |