torsdag 29 mars 2012

Regeringströtthet

Så har då ännu en moderat minister klivit av. "Tomhylsan" var han kallad av sin företrädare och partikamrat Mikael Odenberg, vars egen karriärssaga som försvarsminister tog ett abrupt slut. Anledningen till öknamnet ska ha berott på vapenfri tjänst när det begav sig.

Det är såklart Sten Tolgfors som, efter den senaste tidens mangling gällande turerna kring det planerade militära samarbetet med Saudiarabien, lämnar sin ministerpost till förfogande. Med största sannolikhet har Tolgfors även fått utstå en hel del intern kritik.

"På egen begäran..." - nja, det är väl kanske inte hela sanningen! Det är ju klart att det varit en pressad tid för Tolgfors, men det har ju också inneburit en förtroendekris för hela regeringen.

Jag blir också lite fundersam kring varför moderata ministrar använder sina barn i förklaringarna till varför man avgår? Tolgfors gjorde det idag och Sven Otto Littorin gjorde det för snart två år sedan. Vad är syftet? Är det ett sätt att slippa svara på frågor kring vad det egentligen handlar om?

Det vi nu ser är en regering i djup kris! Oppinionssiffrorna sviker, allianspartierna har svår att komma överens i ett stort antal frågor och nu alltså ännu en minister som avgår!

Dessutom verkar statsminister Reinfeldt själv aningen trött och i det närmaste handlingsförlamad. Bara hans kroppsspråk vid Tolgfors's presskonferens skvallrade om uppgivenhet och utmattning!

Regeringströtthet är ett begrepp som är ganska talande. Begreppet kan applicerar på de styrande såväl i riket som lokalt i Enköping!

/Matz

2 kommentarer:

 1. Totte Wallin skriver i Tottes Tidning att han vet vem som kommer att bli ny försvarsminister och illustrerar detta med en bild på Bengt Åke Gehlin. Om han hade rätt vore det nog bra för Enköping (framförallt för Tekniska nämnden). Jag tror dock han har fel. Vad tror du? Vem blir ny försvarsminister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl ingen risk att det blir ännu en tomhylsa, men det verkar ju finnas gott om lösplugg ;)

   Gelin var ju ett intressant förslag av Totte. Anna Wiklund verkar ju också bli erbjuden nya uppdrag hela tiden så hon kan ju kliva fram som en dark horse!

   Kanske blir det amfibie-kaptenen Karin Enström. Det verkar i alla fall vara ett hett tips!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |