tisdag 24 april 2012

FP:s NEJ gav plats i alliansen?

Med risk för att gå händelserna i förväg måste jag ändå kommentera det jag fått mig till dels både via radion och via den alltid så säkra källan - ryktet!

Nyhetssändningen på Radio Uppland i eftermiddags presenterade nyheten om att alliansen i Enköping har återuppstått. Detta gjordes genom en kort och intetsägande intervju med finanskommunalrådet Anna Wiklund och en om möjligt ännu kortare intervju med folkpartisten Jenny Abrahamsson.

Wiklund sa bland annat:

Vi har haft en väldigt bra dialog och konstruktiv diskussion där självklart förtroendefrågorna varit viktiga men nu är det viktigaste att vi ser fram och tar ansvar för kommunen. Och inte diskuterar det som har varit.


Inte en stavelse om vilken typ av uppgörelse man kommit överens om! För nog måste man väl ha förhandlat med FP?

På frågan om Wiklund litar på folkpartiet svarade hon undanglidande:

Det måste jag göra!

För bara en månad sedan gick samma Wiklund ut i EP och menade att hon inte hade något förtroende för FP:s representanter. Hennes uppfattning om FP då var:

De har strulat sedan 80-talet!

Som sagt - inte en stavelse om vad denna uppgörelse har lett till. Men det är här min "säkra" källa kommer in!

Enligt rykte ska FP i förhandlingarna ha blivit erbjuden en ordförandepost.
Dock ska FP ha tackat NEJ!!!

Jo, så går ryktet! Den enda anledningen till att tacka nej måste ju bottna i att man inte anser sig ha folk som kan axla en sådan roll! Hur ska man annars tolka detta mycket underliga beslut?

Dessutom verkar ju vissa inom folkpartiet satts, om än inte kvar i omklädningsrummet, så väldigt långt ut på avbytarbänken!

Däremot ska man enligt kommunens hemsida ha fått ytterligare en vice ordförandepost och en ledamotplats, men det är inte klart i vilka nämnder! Bara det är ju lite skumt! Har man inte förhandlat klart än? Vad är det FP vunnit egentligen?

Hur kommer väljarnas förtroende för detta parti att se ut framöver? Detta jojo-parti som inte kan bestämma på vilken fot man ska stå och som dessutom säljer sig till, som det verkar, vilket pris som helst för att kunna gå med och trampa i takt i maktens korridorer!

Förtroendekapitalet och trovärdighetsfrågan för de övriga allianspartierna har jag redan kommenterat här på bloggen!

Det ska bli mycket intressant att följa Jenny Abrahamssons och hennes partikamraterns arbete med att stå upp för den budget för 2012 som man var med att driva igenom i höstas. Nu är det verkligen upp till bevis!

Nog osar det maktbegär snarare än ansvar och trovärdighet om den "nya" alliansen!

/Matz

2 kommentarer:

 1. Det finns en vinnare och tre förlorare i den "nya" alliansen. C , KD , FP :s väljare flyr till M eller S. Modigt att ingå i ett samarbete utan resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är som du säger skulle det innebära att KD och FP går en tynande framtid till mötes och att man vid valet 2014 utan representation i den kommunala politiken.

   Centern som 2010 gick till val med fotbollströjor och en 11-mannauppställning slutade då som ett 7-mannakorplag! Fortsätter de sin negativa spiral skulle det innebära de landa på tre spelare på avbytarbänken!

   Om det är en vinst för M kan jag inte se. De klarar ju inte att få egen majoritet och står med största sannolikhet med skägget i brevlådan.

   Som man bäddar - brukar det ju heta!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |