måndag 16 april 2012

KD:s starke man - en dubbelmoralist

Så har då kristdemokraten Bo Reinholdsson fått smaka lite på sin egen medicin!

I dagens EP kunde vi läsa om hur KD i landstinget, där Reinholdsson i tidningen framställs som partiets starke man, blivit hotade av övriga allianspartier om uteslutning om man inte gick med på en skattehöjning. Det påminner lite om de ultimatum man ställde i kommunen för folkpartiet inför skatterevideringen i höstas.

FP hade - i alla fall då - så mycket kurage att man självmant valde att kliva av samarbetet för att stå upp för sin egen politik till skillnad från KD som tydligen lagt sig platt för hoten!

Värt att notera att även i landtinget är det moderaterna som håller i allianspiskan och sätter dagordningen som de övriga borgerliga partierna har att rätta sig efter.

Det blev också lite spännande att läsa den gode Reinholdssons uttalanden. Eller vad sägs om:

"Nu får Enköpingsborna både höjd skatt och höjda biljettpriser."

Ja du, Bosse Reinholdsson! Det är ungefär samma syn vi från oppositionen i kommunen hade vad gällde avgiftshöjningarna inom upplevelsenämnden vid senaste fullmäktige. Vi fick hård kritik för att vi genomförde en skattehöjning. Ändå försökte Reinholdsson och övriga allianspartier att driva igenom dessa avgiftshöjningar utan att blinka! Då togs ingen som helst hänsyn till hur det drabbar Enköpingsborna från Reinholdsson & co! Snacka om dubbelmoral!

Lite längre ner på sidan i EP uttalade sig Bo Reinholdsson om den politiska situationen i kommunen. Det handlade om hur de fyra borgerliga partierna fortfarande inte kommit fram till någon överenskommelse kring ett eventuellt nytt allianssamarbete där FP bjuds upp till dans igen!

Man blir till att börja med lite fundersam kring hur ett parti som har ett namn där ordet demokrati förekommer fungerar när dess främsta företrädare anser sig ha mandat att ta beslut som påverkar partiets ställning i allianssamarbetet utan att förankra det med sina medlemmar!? Snacka om dubbelmoral!

Jag kan slutligen konstatera att det inte är så konstigt att det inte händer något inom alliansen och att vi nu i snart fyra månader stått utan politiskt majoritet och politisk ledning när dess företrädare anser att det är oviktigt. Hur ska man annars tolka Reinholdsson sista uttalande:

"Politiken i Enköping är mindre intressant just nu."

Är det sådana politiska företrädare vi har inom den moderatledda alliansen? Man kan bli mörkrädd mindre! Med tanke på den politiska turbulens som råder i Enköping och att vi just nu inte har någon som helst politisk styrning har jag svårt att se att det finns något viktigare!

/Matz

PS. Måste ändå hålla med Bo Reinholdsson om att det vore mycket intressant om Johan Örjes, centerpartistisk landstingspolitiker, kunde redovisa hur dessa beslut kommer att komma Enköpingsborna till del. DS.

2 kommentarer:

 1. Redovisat i dagens EP i en gemensam debattartikel från alliansen i landstinget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och bock! Har läst den en gång, kommer att läsa den igen och eventuellt kommentera den här på bloggen!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |