måndag 30 april 2012

1 maj - gå med du också!

Imorgon är det arbetarrörelsens dag - 1 maj! Den dag då vi som är emot orättvisor - oavsett om de sker internationellt, nationellt eller lokalt - tillsammans kan visa vår ståndpunkt! Den dag då vi tillsammans manifesterar jämställdhet, rättvisa och solidaritet!

Det finns all anledning att gå med i årets demostration! FAS 3, sjukförsäkringar, A-kassan, utförsäkringar är bara några exempel.

Ungdomsarbetslösheten är bland de högsta i Europa och alliansen vill försvåra än mer för ungdomar att ta klivet in i vuxenvärlden genom bland annat sänkta ungdomslöner!

Barnfattigdomen ökar i Sverige och den moderatledda alliansen blundar för och förnekar sanningen! Detta trots att fleråriga undersökningar visar hur verkligheten ser ut!

Både i landstinget och i kommunen går allt mer av alliansens energi och tid åt till att träta inbördes. Partier hoppar av eller hotas av uteslutning. Vissa partier gör upp utan att involvera hela alliansen i budget- och skattefrågor!

Lokalt har vi en moderatledd allians som flackar fram och tillbaka till synes helt utan viljeriktning, ledarskapförmåga och mål. Vi vet inte från den ena dagen till den andra hur den politiska ledningen kommer att se ut. Detta har medfört att vi långt ut i de kommunala verksamheterna ser hur otryggheten både bland personal och "kunder" växer sig allt starkare!

Enköpings medborgare är värda bättre! Enköping behöver ett politiskt ledarskap som inger trygghet och som visar på beslutsamhet, visioner och en vilja att ta ansvar!
 • Simhallen håller på att förfalla och har så gjort i många år. 2009 gick finanskommunalrådet ut i radio och menade att detta var en av de viktigaste frågorna att ta tag i - men ingenting har hänt!
 • Kulturskolan skulle flytta ner till Joar enligt den moderatledda alliansen, men nu har man backat och väntar på att privata aktörer ska "lösa" problemet - men ingenting har hänt!
 • I höstas tog vi en Socialdemokratisk budget som nu den moderatledda alliansen "ansvarar" för. Bland annat avsattes drygt 8 miljoner kronor för sociala investeringar. Det har nu gått fem månader sen budgeten togs i fullmäktige - men ingenting har hänt!
Det här är bara några av de frågor som vi Socialdemokrater redan har svar på och som vi redan presenterat! Vår förhoppning och tro är att vi kommer att kunna genomföra vår politik efter valet 2014. Vi känner redan nu hur stödet växer både nationellt och lokalt och det ger oss än mer vind i ryggen!

Därför är det viktigt att alla vi som vill få till förändringar i vårt samhälle visar att vi är många. Det är viktigt att vi visar att vi är trötta på hur klyftorna växer och orättvisorna ökar!

Famför allt måste vi visa att vi står för en politik som leder till ett mer rättvist samhälle! Vi får aldrig ge upp kampen om ett solidariskt samhälle där alla inkluderas och ingen exkluderas! Olof Palmes bevingade ord håller än idag:

Var och en efter förmåga, åt var och en efter behov!

Jag hoppas och tror att vi blir många som samlas på Stora Torget imorgon kl. 10.00, att alla går med i demostrationståget kl. 11.00 mot Skolparken där det blir både underhållning, tal och appeller. Du kommer också få möjlighet att prata med representanter för såväl LO som Socialdemokraterna!

Självklart kommer det att finnas möjlighet att köpa fika och korv. Det blir även barnaktiviteter!

Ha nu en skön Valborgsmässoafton så ses vi under fanorna till ett soligt 1 maj-firande i Enköping!

/Matz

2 kommentarer:

 1. Jonas Renhorn30 april 2012 21:56

  Jag hoppas du och Socialdemokraterna och de partier som backar upp idén om rättvisa, solidaritet och jämställdhet får en fantastisk dag i Enköping. Göteborg kommer göra sitt men det finns problem med det socialdemokratiska styret i Göteborg och många är trötta på hur enkelt dessa nyckelord kan gömma så mycket av motsatsen när man väl skrapar på ytan. Som tur är finns en stark och kritisk vänster som förhoppningsvis kommer väga upp den tyngda slöja sossarna tvingats svepa in sig i. RES FANORNA HÖGT KAMRATER! Kramar från ett muligt Götet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får i alla fall en talare av rang idag! Stefan Löfven håller sitt första 1 maj-tal som partiledare i Götelaborg! Grattis!

   Här kommer en kram tillbaka från ett strålande soligt Enköping!

   /Matz

   Radera

AddThis

Share |