lördag 7 maj 2011

Chefredaktör får bakläxa

Jag har i vanliga fall stor respekt för EnköpingsPostens chefredaktör Thomaz Andersson, men idag blir jag lite fundersam kring hur han tänkte när han i sitt inlägg på sidan tre uttryckte sig på följande sätt:

"S:t Ilianskolan är - åtminstone för ögonblicket - räddad. Modigt och klokt av majoriteten att läsa läxan en gång till. Förnuft har satts före prestige."

Chefredaktör Andersson får nog ta hem och göra läxan en gång till han också. Vari ligger modet att vika sig för det faktum att det inte skulle kunna gå att driva igenom sitt beslut om att lägga ner S:t Ilian?

Efter att vi Socialdemokrater aviserat att vi skulle begära återremiss och sen att även (FP) ville ha en djupare utredning hade inte (M) och (C) så mycket att välja på! Men tro inte för den skull att man frångår sitt ursprungliga ställningstagande i frågan.

Klokt och förnuftigt? Nja! För inte ens moderaterna är väl så dumma så de försöker driva igenom något utan att garantera sig om att det finns en majoritet, eller åtminstone en enad allians, som står bakom det.

Jag är som sagt övertygad om att både de moderata och centerpartistiska ledamöterna i skolnämnden står fast vid sitt ursprungliga ställningstagande. Så har det varit under hela processen fram till nu oavsett vilka argument man stött på. Så att säga att det sunda förnuftet gått före prestige är nog inte riktigt med sanningen överensstämmande!

Så - nej, chefredaktör Thomaz Andersson. Det blir nog bakläxa på det inlägget!

Det känns inte helt rätt att "ge cred" till majoriteten och påstå att de är modiga och kloka när det egentligen handlar om att det är en splittrad allians där (M) och (C) har måst ge sig.

/Matz

1 kommentar:

  1. Lassarettet 2! Först lägger man ner sen tar man cred när man startar upp igen! JA vi har hört den förut....det som förvånar är att inte Centern med pilotfall "fick" den som boost!!!!

    SvaraRadera

AddThis

Share |