onsdag 25 maj 2011

(M)unkavle och rena lögner

Insändarsidan i dagens EP är ganska intressant när man granskar innehållet. Största delen av sidan upptas av en insändare signerad Tomas Rådkvist (FP) och tätt intill den en insändare från moderaternas talesman Bengt-Åke Gelin.

Gelin menar i sin insändare att Mats Berglinds "insinuationer" om att "alliansens politiker skulle vara försedda med munkavle är som alla förstår helt tagna ur luften".

Så hoppar man tillbaka till Rådkvists insändare och läser följande om hur budgetarbetet fungerat inom den moderatledda alliansen:

"En folkpartist fick se förslaget till fördelning mellan förvaltningarna några veckor tidigare, men hade av Anna Wiklund förbjudits att diskutera förslaget med folkvalda eller förtroendevalda i partiet och enligt uppgift har det varit samma sekretess för övriga partier."

Så mycket för Bengt-Åke Gelins beskrivning av allianssamarbetet och den så kallade öppenheten!

Det är också lite spännande att den verbala pajkastningen mellan Rådkvist och Wiklund fortsätter. I höstas kunde man höra finanskommunalrådet i direktsänd radio förhållandevis högljutt beskylla Rådkvist att vara en lögnare.

Nu ger Rådkvist tillbaka med samma medel, om än i skriftlig form, när han säger att Wiklunds beskrivning av hur budgetprocessen gått till "är en ren lögn".

I valrörelsen ställde Jesper Englundh en rak fråga till Anna Wiklund på torget om hur det då stod till med samarbetet i alliansen i Enköping. Wiklund svarade att det inte var några som helst problem.

Direkt efter valet var inte folkpartiet en del av alliansen och moderaterna tillsammans med centern och kristdemokraterna inledde ett minoritetsstyre i Enköping. Folkpartiet fick efter långa förhandlingar visa sig värda att ingå i de moderata leden.

Nu är det bara en tidsfråga innan splittringen är ett faktum. Klyftan finns där redan i och med att moderaterna och centern verkar sätta dagordningen inom alliansen i fråga efter fråga.

Sen är det nog fler än jag som undrar hur länge moderaterna ska ställa Anna Wiklund utanför debatterna. Är hennes funktion numera enbart att klippa band till kulturevenemang och invigningar? Varför förvägras hon att besvara frågor från medborgare och oppositionen?

Kan det vara så att talesman Gelin med flera satt munkavle på sitt eget finanskommunalråd?

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |