tisdag 10 maj 2011

Det börjar skrumpna runt välfärden kärna

Det är märkligt hur olika man kan se på reformer. För den moderatledda majoriteten är reformer likställt med skattesänkningar, medan vi från Socialdemokratiskt håll genomför reformer för att skapa förbättringar i välfärden.

Alliansens reformer ger mer till ett fåtal medan vi vill att alla ska få ta del av en väl fungerande välfärd. En välfärd där kvalitet sätts först!

Under den förra mandatperioden sänkte regeringen skatter med i runda slängar 100 miljarder. Parallellt med det ökade klyftorna i samhället. Man gick från allianshåll till val på att minska utanförskapet, men verkligheten blev en helt annan! En verklighet med bland annat ökad ungdomsarbetslöshet och försämringar i sjukförsäkringssystemet.

Även lokalt ser vi nu att skatteintäkterna för kommunen nu blir allt lägre. Det kompenserar den moderatledda majoriteten genom att konkurrensutsätta så mycket av den kommunala verksamheten som möjligt, öka taxor och avgifter samt att avyttra kommunal egendom genom försäljning.

Kontentan av den borgerliga skattesänkarpolitiken blir att det som tidigare varit en självklarhet att alla ska kunna ta del av kommer att bli tillgängligt bara för ett fåtal.

Vi står redan med ena foten i ett samhälle där plånboken styr, där klyftorna växer sig allt större, där de rika blir rikare och de fattiga fattigare, där elitistiskt tänkande är accepterat. Ett samhälle där det som inte är önskvärt fasas ut!

I kontrast till detta står det samhälle vi vill bygga med Socialdemokratisk politik där vi genom gemensamt ansvarstagande och reformer för en förbättrad välfärd åter ska ge människor trygghet från vaggan till graven. Ett samhälle som präglas av rättvisa och innanförskap!

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |