onsdag 4 maj 2011

Alliansens järnvägssatsning spårar ur

Så mycket för den moderatledda alliansens löften om "storsatsning" på underhåll av det svenska järnvägsnätet. Detta löfte spårar ur innan den ens lämnat perrongen!

För en månad sedan varnade jag här på bloggen för att den borgerliga så kallade "storsatsningen" skulle vara en droppe i havet av det egentliga behovet och idag får jag vatten på min kvarn!

Dagens Industri presenterar en artikel där man bekräftar min profetsia och dessutom meddelar att vi kan förvänta oss ett nytt kaos nästa vinter!

Di skriver att Trafikverkets investeringar i år kommer att minska med 400 miljoner trots regeringens "storsatsning" på 800 miljoner! Ska man skratta eller gråta?

Man skriver vidare att även de långsiktiga investeringarna skärs ner i och med att Trafikverket fått kraftigt minskade investeringsanslag från staten!

Den 8 april på en presskonferens sades följande:

"Vi har tyckt att det har varit viktigt att lyssna in den kritik som funnits." - Fredrik Reinfeldt

"De 800 miljoner som nu tillförs tillförs Trafikverket." - Jan Björklund

"Det handlar om tre huvudpunkter: Ökat underhåll, förbättringar för ett snabbare trafikflöde, och ökade återinvesteringar - att byta ut gammalt material mot nytt, och helst inte i sista sekunden." - Maud Olofsson

Löften, löften, löften! Den moderatledda alliansregeringens trovärdighet talar sitt tydliga språk.

/Matz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AddThis

Share |