fredag 6 maj 2011

Lämna Korsängensfältet ifred, Wahlberg!

Idag kom beviset för mina misstankar om att den moderatledda majoriteten har som strategi att:
  • först lova en sak
  • lägga åt sidan tills man tror att folk har glömt
  • lyfta upp det och göra aktuellt igen

Frågan är bara hur dumma alliansen tror att väljare och medlemmarna i kommunen Enköping är?

I dagens EP kunde vi läsa hur man från allianshåll, denna gång med Urban Wahlberg (C) i spetsen, åter igen aktualiserar byggnation på Korsängsfältet. Något som vi för bara ett och ett halvt år sedan sa NEJ till!

Visserligen kan man ju skylla på att Wahlberg inte var med när det begav sig, men att ett centerlöfte upphör att gälla när Åke Hedén kliver av som kommunalråd och toppnamn i partiet trodde jag faktiskt att centern var för stora för!

Jag håller med Helena Proos när hon i EP uttrycker det som oärligt mot väljarna!

När jag satt i KSAU (kommunstyrelsens arbtesutskott) förra mandatperioden togs det fram en fördjupad översiktsplan, FÖP. I den var vi, Socialdemokrater och samtliga allianspartier, överens om att Korsängsfältet var viktigt att bevara som ett område för vad det används till redan idag - nämligen idrott och fritid!

Nu sätter sig alltså den moderatledda majoriteten sig över denna FÖP. Märkligt! Och oärligt!

Men jag är övertygad om att människor i allmänhet, och de som skrev på namninsamlingen i synnerhet, inte glömmer!

/Matz

2 kommentarer:

  1. Det är mycket märkligt att Moderaterna och Centerpartiet frångår sina vallöften och om jag får säga det "är det rent idiotiskt" om man ska bygga bostäder på Korsängsfältet. För det första, och det viktigaste, behövs dessa ytor för idrottsföreningarna. För det andra ska vi värna om de grönområden som finns centralt i Enköping. Det kan innebära ett fattigare djur (insekt, fåglar)- och växtliv. Något som Centern borde tycka att vi ska värna om.

    Både Moderaterna och Centern har flertalet gånger under det här året frångått sina vallöften, som i dagsläget verkar vara som bortblåsta. Oärligt mot väljarna håller jag med Helena Proos om.

    SvaraRadera
  2. Den krassa sanningen varför man bryter löfte efter löfte är nog den att skatteintäkterna sviker. Det vallöfte man från moderat- och centerhåll VERKLIGEN kommer att göra allt för att hålla är just att det inte kommer att bli någon skattehöjning.

    Därmed måste man få in pengar på annat sätt för att kunna finansiera investeingar och täcka andra kostnader som man redan dragit på sig.

    Det är SÅ mycket prestige i att ha så låg skattesats som möjligt!

    För den moderatledda majoriteten finns då bara två alternativ - avgifts- och taxehöjningar och/eller försäljning av kommunal egendom!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |