söndag 3 april 2011

Dolda lögner i förvrängda sanningar

Dags att bli förbannad igen! Förbannad på att man från moderat håll undanhåller delar av sanningen och samtidigt förvränger och blundar för verkligheten.

Den här gången är det moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten som tillsammans med Mats Gerdau, moderat gruppledare i socialutskottet, som i sin debattartikel i Aftonbladet den 31/3 ur ett moderat perspektiv försöker frånsäga sig ansvaret för att barnfattigdomen växer sig allt starkare i Sverige.

Det är inte så förvånande att denna debattartikel kommer en vecka efter Håkan Juholts linjetal på extrakongressen där han bland annat sa:

"Barnfattigdomen är oacceptabel och ovärdig vårt modernt samhälle. Politiken ska kraftsamla för ett omfattande program mot barnfattigdomen, som sträcker sig hela vägen från barnbidrag till fler människor i arbete. Barnfattigdomen ska bekämpas varje dag och med alla till buds stående medel!"

Arkelsten och Gerdau säger i sin debattartikel att "arbetslinjen är den bästa fattigdomsbekämparen" och fortsätter:

"Den måste vi slå vakt om, och inte avveckla och ersätta med bidragslinjen som de rödgröna vill."

Bara i dessa meningar lyckas de två moderaterna klämma in inte mindre än fyra fel:
  1. Självklart är arbete en bra lösning för att bekämpa fattigdom. Där är vi överens!
  2. Socialdemokraterna vill inte ersätta arbete med bidrag. Tvärtom!
  3. Det enda som blivit avvecklat och utarmat under de senaste åren med borgerligt styre är det svenska välfärdssamhället som är grunden för att bekämpa fattigdom och där alla solidariskt bidrar.
  4. Socialföräkring, sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring är inte bidrag. Det är precis vad de heter - försäkringar som ger ekonomisk trygghet om man på något sätt drabbas. Det enda egentliga bidrag vi har idag är vårdnads-bidraget som den moderatledda alliansen infört! Och som dessutom bara vissa (läs de bäst bemedlade) är de som nyttjar bidraget till största delen.
"Vi moderater är den främsta kraften för frihet, humanitet och framtidstro i Sverige..." Detta är ytterligare argument från debattörerna.

Jag skulle vilja att Arkelsten och Gerdau med de orden ställer sig ansikte mot ansikte med de människor som ingår i Fas 3 eller som på något sätt drabbats av förändringarna i sjukförsäkringssystemet. Var finns humaniteten gentemot dessa människor och vilken framtidstro har de?

Inte helt oväntat fortsätter även dessa moderata företrädare att, med en dåres envishet, hävda att jobbskatteavdraget gett mer i plånboken! Det är nu ett retoriskt korttrick som, om vi inte synar bluffen, kommer och är på god väg att bli en "sanning".

Det den moderatledda alliansen säger är att vi fått mer i plånboken, vilket är sant. MEN - det de INTE säger är att det blivit dyrare att leva i Sverige under den borgerliga regeringen. Man talar över huvud taget inte om alla kostnadsökningar för gemene man, som med råge äter upp det jobbskatteavdraget medfört!

Man nämner inte konsekvenserna av den moderatledda alliansens skattesänkarpolitik!

Det är nog det som gör mig mest förbannad - dessa dolda lögner i förvrängda sanningar!

/Matz

1 kommentar:

  1. De nya svenska folkhölsomålen berör elva målområden som fokuserar på faktorer i samhället som påverkar folkhälsan men det struntar moderaterna i , exempel mål 2:Ekonomisk och social trygghet eller mål 3: Trygga och goda uppväxtförhållanden.

    SvaraRadera

AddThis

Share |