onsdag 13 april 2011

Reinfeldt på export till Finland?

Nu har nog statsminister Reinfeldt målat in sig i ett hörn på grund av alla mer eller mindre löjeväckande bortförklaringar till att han inte vill ta debatten med Håkan Juholt.

Den 15 maj är det omval i Västra Götalandregionen och Håkan Juholt har bjudit in statsministern att debattera bland annat sjukvården.

Reinfeldt har tidigare hänvisat till de redan inplanerade partiledaredebatterna. Problemet är bara att DE LIGGER I JUNI!!! Alltså efter omvalet!

Nu kom så den senaste av de Reinfeldtska undanglidningarna som får en att fundera på om han menar allvar, spelar dum eller har allmänt urusla rådgivare runt sig!?

Någon tycker kanske att det hela är komiskt när statsminister Reinfeldt säger att han "inte kandiderar i Västra Götaland" och därför inte anser att en debatt är relevant!

Som främste företrädare för sitt parti borde han kanske visa lite mer intresse för något så unikt som ett omval, men det här visar kanske mer på att han inte anser att det är viktigt - eller?

Vän av ordning ställer sig då kanske frågan om varför Sveriges statsminister nyligen engagerade sig så till den milda grad att han deltog i den finska valrörelsen?

Är det kanske så att han kandiderar i det finska valet?

/Matz

2 kommentarer:

  1. Strategi kallas det. Finns inget syfta med att bjuda in sossarna i diskussionen.

    Juholt har fått sin tid i rampljuset och valde att prata om att han skulle få tågen att komma i tid, vilket vore underverk.

    Nu får han inge mer tid i rampljuset ;) Heja Reinfeld!!!

    SvaraRadera
  2. Jag tror också att det är strategi. Strategi för de fega! Risken för statsministern att förlora debatten om sjukvård mm är allt för stor helt enkelt!

    När det gäller rampljuset kommer det även fortsättningsvis att riktas mer mot Juholt! Var så säker!

    /Matz

    SvaraRadera

AddThis

Share |